Prejsť na obsah

Pomoc zranenému občanovi

Dňa 25. 05. 2018 v predpoludňajších hodinách bola hliadka Mestskej polície Košice stanice Stred (MsP) vyslaná na základe prijatého oznámenia prostredníctvom tiesňovej linky 159 na ulicu Karpatskú, kde sa mal v uzamknutom byte nachádzať občan, ktorý volá o pomoc. 

Po príchode na miesto hliadka MsP počula z jedného z bytov búchanie na vchodové dvere a volanie o pomoc. Hliadka oslovila osobu, ktorá sa nachádzala v uzamknutom byte. Osoba uviedla, že spadla na zem pri čom si udrela hlavu a súčasne má zranenú ruku aj nohu, nedokáže sa posunúť ďalej od vchodových dverí a nevie zastaviť vodu, ktorá zo sprchovej hadice vyteká na dlážku. 

Pre dôvodnú obavu, že je ohrozený život resp. je vážne ohrozené zdravie osoby, hrozila závažná škoda na majetku a hrozilo nebezpečenstvo z omeškania, príslušníci MsP otvorili byt, vstúpili do neho a vykonali potrebné opatrenia na odvrátenie hroziaceho nebezpečenstva - uzavreli tečúcu vodu a zranenej osobe poskytli predlekársku pomoc. Na miesto bola privolaná záchranná zdravotná služba, ktorá po príchode osobu prevzala a previezla do nemocničného zariadenia. Následne príslušníci MsP vyrozumeli rodinného príslušníka, ktorý sa dostavil na miesto a uzatvoril byt.