Prejsť na obsah

V pondelok obnovia premávku osobnej dopravy na Klimkovičovej ulici

Podľa informácií spoločnosti Strabag, s.r.o., ktorá úsek pozemnej komunikácie Klimkovičova na sídlisku KVP rekonštruovala, táto by mala byť pre osobné motorové vozidlá opäť k dispozícii v pondelok (25. 6. 2018) ráno. Pracovníci zhotoviteľa diela však budú v danom úseku ešte odstraňovať dočasné dopravné značenia, preto by mali byť motoristi pri prejazde opatrní. Asi po 2 – 3 týždňoch od ukončenia rekonštrukcie sa tam bude realizovať vodorovné dopravné značenie. Až do ukončenia týchto prác na vodorovnom dopravnom značení, bude v uvedenom úseku znížená rýchlosť na 30 km/h.

Rekonštrukčné práce vozovky Klimkovičovej ulici začali prvou etapou prác dňa 19. 10. 2017 o 8.00 hod., stavebníkom bolo Mesto Košice, zhotoviteľom diela spoločnosť Strabag. Mesto riešilo rekonštrukciu v zmysle plánu opráv a obnovy cestných komunikácií, ktoré má v správe. Úsek od Janigovej po Hemerkovu ulicu bol kvôli rekonštrukčným prácam uzavretý celkom, úsek Hmerkova – ulica Jána Pavla II., iba čiastočne. Podľa projektanta, z vizuálnej prehliadky vozovky pred začatím prác , okrem iného, vyplynulo, že komunikácia vykazovala celý rad povrchových porúch, konštrukčných i mechanických. Išlo prevažne o stratu drsnosti vozovky, porušenie povrchu krytu, výtlky, vyjazdené koľaje, až po samotný rozpad vozovky. 

Cieľom komplexnej rekonštrukcie vozovky na Klimkovičovej ulici bolo zvýšenie výkonnosti pozemnej komunikácie, bezpečnosti cestnej premávky, ale aj zníženie finančných nákladov na opravy miestnej komunikácie. Zároveň sa nový povrch vozovky prejaví aj v znížení hlučnosti vozidiel a väčším jazdným komfortom motoristov. Súčasťou prác bola i rekonštrukcia povrchu tamojšej autobusovej zastávky, parkovísk pre osobné automobily, výmena jestvujúcich uličných vpustí a výmena konštrukčných vrstiev nástupišťa mestskej hromadnej dopravy (MHD).

Dopravný podnik mesta Košice po oznámení že práce na Klimkovičovej boli ukončené, začal ihneď pripravovať zmenu cestovných poriadkov (nakreslenie, vytlačenie, vylepenie na zastávky, export na web, do vozidiel MHD, mediálne oznamy, atď.). Keďže ide o časovo veľmi náročný proces, linky MHD zrejme začnú jazdiť po pôvodných trasách až v utorok (26. 6. 2018) od 04.00 hod. .