Prejsť na obsah

Košice zvýšia bezpečnosť ľudí, mestská i štátna polícia posilnia hliadkovú činnosť

Snaha a rokovania námestníka primátora mesta Košice Martina Petruška s cieľom zvýšiť bezpečnosť ľudí predovšetkým v centre mesta, priniesli prvé výsledky. Mestská polícia Košice (MsP) posilní od 1. júla službu na Hlavnej ulici zvýšenou hliadkovou činnosťou. 

Okrem toho, výsledkom pracovného stretnutia viceprimátora M. Petruška s riaditeľom Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Košiciach Jurajom Leškom, je zvýšená hliadková činnosť štátnej polície na kontrolných bodoch na Kováčskej ulici a na ďalších uliciach v centre Košíc. 

„Ďakujem za ústretový prístup predstaviteľom Policajného zboru Slovenskej republiky a za pochopenie našej snahy zvýšiť bezpečnosť najmä v tých častiach mesta, ktoré sú z hľadiska páchania trestnej činnosti najrizikovejšie," hovorí M. Petruško a dodáva: „Teší ma, že vďaka aktívnemu prístupu mestskej polície a jej súčinnosti so štátnou políciou sa darí riešiť prípady, na ktoré poukazujú obyvatelia nášho mesta, a tí sú za ich vyriešenie veľmi vďační. Spomeniem napríklad ďakovný mail obyvateľov Starej Baštovej, Podtatranskej a Štefánikovej ulice doručený mestskej polícii, v ktorom vyjadrujú svoju spokojnosť. Budem veľmi rád, ak takýchto reakcií zaznamenáme postupne čo najviac." 

Citujeme zo spomenutého mailu: „Touto cestou, by sme chceli poďakovať Mestskej polícii - Stanica Stred za hliadkovanie nad rámec voči pohybu ľudí závislých na omamných látkach. Mestská polícia vykonávala hliadky aj mimo sťažovania obyvateľov na ulici Stará Baštová, Podtatranského a Štefánikova ulica. V piatok bol vykonaný zásah kriminálnej polície a zákrok bol úspešný. Tu bývajúci majitelia bytov Stará Baštová, Podtatranského a Štefániková, sme týmto boli neustále obťažovaní pre nadmerný hluk, neprístojné správanie a vyhrážky od uvedených osôb. Je ešte zavčasu konštatovať záver celého vyšetrovania prípadu, ale od 16. júna 2018 je na uvedených uliciach neuveriteľný pokoj a žiaden pohyb týchto živlov. Veľmi pekne ďakujeme za Vašu profesionálne odvedenú prácu."