Prejsť na obsah

Na Tr. SNP, Toryskej a Rastislavovej budú od piatku dopravné obmedzenia

V piatok (24. 8. 2018) ráno bude z dôvodu prác čiastočne uzavretá križovatka Trieda SNP – Toryská. Uzavreté v nej budú všetky priame jazdné pruhy, prejazdné ostanú iba pravé odbočenia z Triedy SNP a tiež z Toryskej ulice

Na križovatke stavbári zbrúsia starý asfaltový koberec a nahradia ho novým, všetky práce by tam mali byť ukončené, ak počasie bude priať, v sobotu (25. 8. 2018) dopoludnia. Ide o posedný úsek na Triede SNP, kde ešte nový asfaltový koberec nebol položený.

Aj na Rastislavovej

Z dôvodu výmeny asfaltového krytu dôjde v piatok (24. 8. 2018) k zmene organizácie dopravy (okolo poludnia) aj na úseku miestnej cestnej komunikácie na Rastislavovej ulici, v dĺžke cca 110 metrov a šírke jedného jazdného pruhu. Pôjde o úsek od Paulínyho ulice smerom ku križovatke ulíc Rastislavova a Južná trieda. V danom úseku bude ľavý odbočovací pruh skrátený, pretože bude pre motoristov využívaný ako protismerný jazdný pruh, a to od križovatky Rastislavova – Gemerská v smere na Južnú triedu. Stavbári predpokladajú, že práce v tomto úseku ukončia takisto v sobotu (25. 8. 2018) dopoludnia, v prípade zhoršenia poveternostných podmienok to ale môže byť až v pondelok (27. 8. 2018).

Vodičov motorových vozidiel stavbári prosia a vopred im ďakujú za trpezlivosť, ohľaduplnosť a zvýšenú pozornosť v uvedených úsekoch. Zároveň prosia, aby sa motoristi ak môžu, vyhli uvedeným lokalitám a predišli tak prípadným dopravným kolapsom.

Zmeny v organizácii dopravy budú riadne vyznačené prenosnými dopravnými značeniami, ktoré odsúhlasil Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.