Prejsť na obsah

Obľúbený Festival maskot v košickej ZOO už túto nedeľu

V nedeľu 9. septembra 2018 sa uskutoční šiesty ročník Veľkého festivalu maskotov. Do košickej ZOO zavíta vyše päťdesiat postavičiek, medzi ktorými budú napríklad zvieratká z rozprávky Madagaskar, Pat a Mat, populárne tváre z rozprávok Walta Disneyho, ale aj hrdinovia klasických slovenských kreslených rozprávok. Nebude chýbať Vranka, maskot Hokejového klubu HC Košice a mnoho iných. Deti sa s nimi budú môcť odfotiť a v rámci programu aj zabaviť. Môžu sa tiež zapojiť do Pochodu maskotov a spoločného tanca.

Súčasťou podujatia, ktoré sa začne o 14.30 hod., bude pódiový program. V sprievodnom programe organizátori pripravili tvorivé dielne, nafukovadlá, maľovanie na tvár. V rámci podujatia prebehne tiež charitatívna tombola, výťažok z ktorej poputuje Nadácii pre deti Slovenska, ktorá prostredníctvom Grantového programu Hodina deťom podporuje každoročne niekoľko desiatok zmysluplných projektov pre deti a mladých ľudí na celom Slovensku.

„Táto akcia je už tradične spojená so začiatkom školského roka. Aj v tomto roku sme venovali zvýšenú pozornosť organizačnému zabezpečeniu. Posilnili sme predaj vstupeniek, pričom ich cena zostáva nezmenená. Pre návštevníkov sú pripravené dočasné parkoviská a k dispozícii bude aj kyvadlová doprava. V ústrety podujatiu vyšiel DPMK, ktorý v tento deň posilní pravidelnú linku č.29. Od 10-tej hodiny budú premávať veľkokapacitné autobusy trikrát za hodinu. Keďže v prípade priaznivého počasia očakávame veľký počet návštevníkov, žiadame, aby rešpektovali pokyny mestskej i dopravnej polície, tiež organizátorov" uviedla Eva Malešová z košickej ZOO.

Zdroj: ZOO Košice