Prejsť na obsah

Súťaž návrhov: Mestský park Košice

Oznámenie o vyhlásení súťaže návrhov „Mestský park Košice"

1. Vyhlasovateľ /verejný obstarávateľ/:
Mesto Košice
Tr. SNP č.48/A
040 11 Košice
IČO: 00691135
http://www.kosice.sk
Kontaktná emailova adresa: sutaze@kosice.sk
Kontaktné osoby: Ing. Viliam Beňo, +421 55 6419314
Ing. Martin Vasko, +421 55 6419363

2. Predmet obstarávania – súťaže návrhov
Predmetom súťaže návrhov je urbanisticko-architektonické a sadovnícke riešenie revitalizácie Mestského parku v Košiciach.
Spoločný slovník obstarávania: 71200000-0 - Architektonické a súvisiace služby

3. Druh a postup súťaže
Ide o postup v zmysle § 103 - § 108 /súťaž návrhov/ zákona o verejnom obstarávaní ako urbanisticko-architektonicko-sadovnícka verejná súťaž pre neobmedzený počet účastníkov vedúci k zadaniu zákazky na poskytnutie služby postupom podľa § 58 ods.1 písm. h) zákona o verejnom obstarávaní.
Súťaž je overená Slovenskou komorou architektov (č.KA-346/2010)

4. Variantné riešenie - neumožňuje sa

5. Ceny a odmeny udelené v súťaži návrhov

Ocenení a odmenení môžu byť len tí účastníci, ktorí splnia podmienky účasti vo verejnom obstarávaní uvedené v oznámení o vyhlásení súťaže návrhov a v súťažných podmienkach, porota ich vyhodnotí a nebudú zo súťaže vylúčené.
Porota môže udeliť účastníkom ceny:
1. cena vo výške 3.000 €
2. cena vo výške 2.000 €
3. cena vo výške 1.200 €
Pre návrhy neocenené, môže porota udeliť odmenu v max. výške 900 €, pričom celková  čiastka k rozdeleniu na odmeny je vo výške 1.800 €.
Náhrady za spracovanie návrhov sa neposkytujú. Všetky výdavky spojené so spracovaním  návrhu a jeho doručením organizátorom súťaže znášajú účastníci

6. Zdroj finančných prostriedkov
Predmet obstarávania, ceny a odmeny budú financované zo Štrukturálnych fondov EÚ a rozpočtu mesta Košice.

7. Zmluva na poskytnutie služby
Vyhlasovateľ sa zaväzuje vyzvať víťazného účastníka (podľa poradia zostaveného porotou na základe v súťažných podmienkach určených kritérií hodnotenia) v zmysle § 58 ods. 1) písm. h) zákona o verejnom obstarávaní na rokovacie konanie bez zverejnenia, ktorého výsledkom bude uzatvorenie zmluvy na poskytnutie služby t.j. zhotovenie projektovej dokumentácie, výkon inžinierskej činnosti a autorský dohľad.

8. Podmienky účasti účastníkov:
Podmienky účasti vo verejnom obstarávaní podľa § 26, 27, 28 zákona o verejnom obstarávaní:
Účastník musí spĺňať podmienky účasti uvedené v § 26 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní. Ich splnenie preukáže podľa § 26 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní predložením originálnych dokladov alebo ich úradne osvedčených kópií (ďalšie podrobnosti v súť. podmienkach)

Podmienky účasti vo verejnom obstarávaní, týkajúce sa finančného a ekonomického postavenia podľa § 27 zákona o verejnom obstarávaní: nie sú.
Podmienky účasti vo verejnom obstarávaní, týkajúce sa technickej a odbornej spôsobilosti podľa § 28 zákona o verejnom obstarávaní:
Údaje o vzdelaní a odbornej praxi riešiteľa – dokladovať, že aspoň jeden z autorov v súťaži návrhov má odbornú spôsobilosť na splnenie predmetu zákazky. Doklad - fotokópia autorizačného osvedčenia Slovenskej komory architektov alebo komory architektov príslušnej krajiny alebo Slovenskej komory stavebných inžinierov alebo komory inžinierov príslušnej krajiny, ak uchádzač má sídlo mimo územia Slovenskej republiky, potvrdzujúceho odbornú spôsobilosť záujemcu na základe autorizácie na predmet obstarávania (projekčnú činnosť), na tejto fotokópií osvedčenia musí byť originál pečiatky odbornej spôsobilosti a podpis autora.

9. Poskytovanie súťažných podmienok:
Súťažné podmienky si môže záujemca vyžiadať len na základe písomnej žiadosti (fotokópia žiadosti môže byť zaslaná vopred elektronicky na emailovú adresu sutaze@kosice.sk a následne poštou) na adrese vyhlasovateľa uvedenej v bode 1. v lehote najneskôr do 20.09.2010 do 14.00 hod. SEČ.

Súťažné podmienky budú poskytnuté na stiahnutie na internetovej stránke vyhlasovateľa len na základe písomnej žiadosti. Poplatok za súťažné podklady sa nevyžaduje.

10. Uplynutie lehoty na predkladanie súťažných návrhov:
- do 4.10.2010 do 14:00 hod. SEČ.

11. Otváranie obálok s ponukami a predpokladané vyhodnotenie súť. návrhov:
- otváranie - neverejné - do 5 prac. dní od uplynutia lehoty na predkladanie súť. návrhov
- vyhodnotenie - anonymné, vyhlasovateľom menovanou porotou - do 10 prac. dní od lehoty na predkladanie súť. návrhov

12. Kritériá na hodnotenie súťažných návrhov:
Kvalita urbanisticko - architektonického riešenia.
Kvalita navrhnutého funkčného využitia vo väzbách vnútri riešeného územia aj v širších vzťahoch 0 - 40 bodov
Kvalita formovania priestorového usporiadania a kvalita sadovníckeho návrhu 0 - 30 bodov
Reálnosť, realizovateľnosť, efektívnosť a hospodárnosť navrhovaného riešenia 0 - 30 bodov
Návrh riešenia - max.100 bodov