Prejsť na obsah

MESTSKÝ PARK - ZELENÉ SRDCE MESTA

Mesto Košice vyhlásilo 28. júla 2010 súťaž na urbanisticko-architektonické a sadovnícke riešenie obnovy Mestského parku v Košiciach. Súťažné podmienky si vyžiadalo 41 uchádzačov, v termíne ich odovzdalo 11 kolektívov. Jedenásťčlenná porota, zložená z architektov, poslancov mestského zastupiteľstva, zástupcu Správy mestskej zelene a ďalších odborníkov rozhodla o výsledku architektonickej súťaže nasledovne :
1. cena neudelená, vzhľadom k tomu, že žiaden z návrhov komplexne nevyriešil všetky požiadavky súťaže
2. cena JELA s.r.o.
Ing. arch. Jela Plecnerova, Ing. arch. Zuzana Jankovičová, Ing. Lucia Bullová, Ing. Ivana Kučírková, Ing. Lucia Brezovská
3. cena zvýšená. EXTERIER s.r.o.
Ing. Peter Vaňo, Ing. Zuzana Bencová, Bc. Ján Ďurčenka, Ing. Romana Michalčová, Ing. Martin Michalčo, Ing.Stela Molnárová
3. cena znížená MS architekti s.r.o.
Ing. arch. Michal Šourek, Akad. arch. Pavel Hrěbecký, Ing. Tomáš Sklenář, Ing. arch. Tomáš Filgas, Arch. Thomas Zagdoun
4 .cena Ing. arch. Martin Pavlík - INCUBE,
Ing. Zuzana Cisáriková, Ing. arch. Martin Lepej, Ing. arch.Martin Pavlík :

„Návrhy zúčastnené v súťaži boli veľmi kvalitné a odborne spracované. Napriek tomu, žiaden nesplnil predstavy odbornej poroty, ako by mal vyzerať zrekonštruovaný Mestský park. V konečnom dôsledku jeho premena vzíde aj z diskusie s verejnosťou, aj z rokovacieho konania s účastníkom súťaže, ktorý získal 2. cenu. Cieľom je, aby bol Mestský park zeleným srdcom mesta, aby bol pokojným miestom oddychu s veľkou vodnou plochou, miestom pre relax a šport pre všetkých Košičanov a návštevníkov mesta, od detí až po seniorov, " - povedal predseda poroty RNDr. Rudolf Bauer.
Vernisáž výstavy všetkých súťažných návrhov sa uskutoční 21. októbra o 16-tej hod vo foyeri kasárni Kulturpark na Kukučínovej 2. Výstava bude prístupná do 12. novembra v dňoch utorok až nedeľa v čase od 16 do 20 hod.