Prejsť na obsah

Analýza investičného prostredia Košického samosprávneho kraja

Text prevzatý z oficiálnej webovej stránky KSK : www.vucke.sk

Analýza investičného prostredia KSK

Analýza investičného prostredia KSK    /formát pdf   1.4 MB/
Košický samosprávny kraj (KSK) sa podobne ako iné kraje Slovenska, nachádza vo veľmi zaujímavej etape svojho vývoja. Región dlhodobo bojuje s vysokou mierou nezamestnanosti, na strane druhej ale značne rastie záujem investorov o investovanie na tomto území.

Práve s cieľom skvalitnenia investičného prostredia, zvýšenia zamestnanosti a zlepšenia dynamiky ekonomického rozvoja v KSK vznikla myšlienka navrhnúť a zrealizovať projekt „Zlepšenie podmienok pre príliv priamych zahraničných investícií do regiónu Košického kraja", ktorého cieľom je posilnenie profesionálnych ľudských a inštitucionálnych kapacít v oblasti investičnej politiky KSK. Výsledkom projektu budú kvalitne pripravení odborníci a inštitúcie schopné poskytovať profesionálne služby a uplatňovať nadobudnuté zručností pri rokovaniach so záujemcami o investovanie, ako aj s investormi už etablovanými v kraji. Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou v rámci Iniciatívy Spoločenstva EQUAL. Rozpočet projektu je 4 135 000 Sk a spolufinancovanie Košického samosprávneho kraja je vo výške 207 000 Sk.

Analýza súčasného stavu investičného prostredia Košického samosprávneho kraja" si kladie za cieľ identifikovať a popísať najväčšie prednosti a nedostatky Košického samosprávneho kraja a analyzovať súčasný stav investičnej politiky v regióne. Obsahuje mnoho zaujímavých informácií o etablovaných zahraničných investoroch na území kraja, priemyselných parkoch, dopravnej infraštruktúre, ľudských zdrojoch a ich vzdelávaní, ďalej informácie o ekonomickom prostredí, o legislatívnom prostredí a o mnohých ďalších skutočnostiach, ktoré sú zaujímavé tak pre zahraničných investorov, ako aj pre slovenské firmy, expertov na problematiku regionálneho rozvoja, ale aj mnoho ďalších ľudí, ktorých zaujíma, v akom stave je kraj, kde žijú a pracujú.

Vypracovaná analýza je prvou etapou projektu, ktorá prispeje k dôkladnému zmapovaniu investičného prostredia a napomôže pri formulácií investičných politík, ktoré zabezpečia dynamickejší rast ekonomického prostredia regiónu. Pevne veríme, že projekt pomôže pripraviť kvalitných odborníkov na prácu so zahraničnými investormi s cieľom zvýšiť objem zahraničných investícií v regióne.

V mene Košického samosprávneho kraja – vedúceho partnera projektu – chceme poďakovať partnerom:

  • Agentúre na podporu regionálneho rozvoja Košice, n.o.,
  • Regionálnemu poradenskému a informačnému centru Košice,
  • Regionálnemu poradenskému a informačnému centru Trebišov,
  • BIC Spišská Nová Ves, s.r.o.,
za ich aktívny prístup a zodpovedne odvedenú profesionálnu prácu pri vypracovaní „Analýzy súčasného stavu investičného prostredia Košického samosprávneho kraja".

Záujemcovia o podrobnejšie informácie a tí, ktorí by sa radi podelili o postrehy súvisiace s témou projektu, sa môžu obrátiť na manažéra projektu

Ing. Petra Burgera
tel.: 00 421 55 7268 226
Burger.Peter@kosice.regionet.sk