Prejsť na obsah

20.8. - Primátor mesta prijal predsedu parlamentu

Prvýkrát od zvolenia do funkcie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky navštívil dnes Košice Richard Sulík. Na Historickej radnici ho prijal primátor mesta Košice František Knapík.
Predseda parlamentu sa na pracovnej ceste na východe Slovenska oboznámil s finančnou situáciu samosprávy, so situáciu v meste v dôsledku povodní a s rómskou problematikou . "Viem, že Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR pripravuje projekt e-pay kariet a je vytypovaných niekoľko rómskych osád, kde sa má pilotne tento projekt zaviesť. Dúfam, že košický Luník IX bude jedna z komunít, kde budú e-pay karty zavedené," –povedal predseda parlamentu Richard Sulík. Primátor mesta túto tému podporil. „Mesto Košice je pripravené poskytnúť rezortu spoluúčasť prostredníctvom zapojenia komunitných pracovníkov a špecialistov z oddelenia služieb obyvateľom Magistrátu mesta Košice," uviedol František Knapík.
Najzávažnejšou témou, ktorú samosprávy aktuálne riešia, je ich financovanie. Som presvedčený, že sa v krátkom čase tento problém podarí vyriešiť diverzifikáciou financovania miest a obcí," uzavrel primátor Knapík.
Predseda NR SR Richard Sulík sa zúčastnil aj na pietnej spomienke na obete vojenskej invázie z 21. augusta 1968.