Prejsť na obsah

Kradol v obchode

Dňa 15. 07. 2017 v doobedňajších hodinách hliadka Mestskej polície Košice stanice KVP (MsP) vykonávala hliadkovú činnosť v pasáži objektu na ulici Trieda KVP č. 1. Z jedného z obchodov náhle vybehol neznámy muž, ktorého prenasledovala predavačka. Tá uviedla, že im z predajne odcudzil tovar, ktorý pri pokladni nepriznal.

Hliadka MsP osobu zadržala a následne zistila, že z predajne odcudzila tovar v celkovej hodnote 135,96 €. Lustráciou bola zistená totožnosť osoby ako aj skutočnosť, že osoba bola za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch právoplatné odsúdená.

Pre podozrenie zo spáchania TČ bola na miesto privolaná hliadka Policajného zboru SR (PZ), ktorá následne vec prevzala k vykonaniu ďalších nevyhnutných procesných úkonov.

Na základe oznámenia sa neskôr hliadka MsP do predajne vrátila, nakoľko pracovníci predajne v jednom z regálov medzi tovarom našli zložený papier formátu A4, ktorý obsahoval nezistené množstvo bielo-žltej kryštalickej látky. Z kamerového záznamu bezpečnostného systému v predajni bolo zrejmé, že papier s kryštalickou látkou na uvedené miesto odhodil zadržaný. Opätovne boli na miesto privolaný príslušníci PZ k vykonaniu ďalších nevyhnutných procesných úkonov.