Prejsť na obsah

Stretnutie začínajúcich učiteľov

14. októbra 2010 sa v Centre voľného času Domino stretlo 57 začínajúcich učiteľov a vychovávateliek pôsobiacich od 1. septembra 2010 v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice so zástupcami oddelenia školstva.

Cieľom stretnutia bolo slávnostne privítať a prijať do veľkej školskej rodiny začínajúcich učiteľov, učiteľky a vychovávateľky - kvalifikovaných pedagogických zamestnancov, ktorí nastúpili do prvého pracovného pomeru po ukončení štúdia k 1.septembru 2010 a pôsobia v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Stretnutie umožnilo začínajúcim učiteľom zorientovať sa v ponuke zaujímavých aktivít oddelenia školstva, referátu športu, mládeže a metodického úseku pri Stredisku služieb škole. Učitelia, ktorých na slávnosti doprevádzali riaditelia škôl a školských zariadení a uvádzajúci učitelia, mali možnosť neformálneho zoznámenia sa s účastníkmi stretnutia, získať podnety pre vlastné výchovno-vzdelávacie postupy, vzájomnú spoluprácu a výmenu skúseností.

„ Mladí pedagogickí zamestnanci nastúpili po absolvovaní štúdia do svojho prvého zamestnania. Začínajú pracovať v školách, ktoré svojimi dosiahnutými výchovno-vzdelávacími výsledkami patria medzi tie najkvalitnejšie nielen v našom meste ale i v rámci regiónu i celého Slovenska“ povedala Helena Jeníková, vedúca oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice.