Prejsť na obsah

Štvorylka na Hlavnej ulici v Košiciach

Mesto Košice sa 17. mája 2019 stane prostredníctvom obyvateľov mesta – hlavne školákov prvého a druhého stupňa ZŠ a žiakov SŠ, účastníkom už XII. ročníka jedinečného medzinárodného projektu - European Quadrille Dance Festival.
 
                       
 
Projekt po organizačnej stránke v Košiciach zastreší Tanečný klub Meteor Košice ako lokálny organizátor EQDF. Pomoc prisľúbil Referát školstva a mládeže MMK i Košický samosprávny kraj. Oslovení sú telocvikári základných škôl, pre ktorých sa budú organizovať školenia štvorylky. Hlavnými organizátormi budú menovite pani Alžbeta Ligová 0915 897 503 a pán Milan Plačko 0908 316 542.
 
Štvorylku tancujú štyria ľudia (môžu byť aj rovnakého pohlavia). Odlíšení budú tričkami vo farbách mesta. V podmienkach projektu je, že ľudia to musia naozaj vedieť tancovať a musia mať tričko s logom štvorylky.
V prípade, že škola, prípadne študenti, nemajú potrebné tričká, môžete si ich objednať.
 
Objednávku tričiek posielajte priamo na mailovú adresu: rado.susila@gmail.com
najneskôr do 25.4.2019, 9:00 hod.
 
Zároveň s objednávkou pošlite aj údaje o objednávateľovi (napr. škola, združenie rodičov, súkromná osoba), počet, farbu a veľkosti tričiek (dostupné veľkosti S, M, L, XL, XXL). Na základe objednávky Vám bude obratom vystavená FA, ktorú je potrebné uhradiť tak, aby v deň konania Štvorylky boli peniaze pripísané na účet.
Tričká si môžete prevziať v deň podujatia na základe uhradenej FA.
Cena trička s logom podujatia je 3,60 € s DPH.
  
Počet žiakov, ktorí sa v tomto ročníku zúčastnia za jednotlivé školy nahlasujte, prosím, na emailové adresy: milan.placko@seznam.cz a dana.stastna@kosice.sk .
 

Registračné lístky budú zaslané na jednotlivé školy. Prosím používajte nové zaslané registračné lístky a neuľahčujte si to s lístkami z predošlých rokov.

Stretnutie vedúcich, jeden vedúci - zodpovedný za školu, bude dňa 17.5.2019 (piatok) v čase od 9.00 do 9.30 hod. pri Immaculate, kde dostane pokyny ku štvorylke. Registračné lístky vedúci prinesú vyplnené so sebou (celé meno žiaka vyplnené perom).
Zraz žiakov bude najneskôr o 11.00 hod., nakoľko o 11.30 bude prvý spoločný nácvik štvorylky. Ostrý štart bude presne o 12.00 hod., tento bude snímaný a zaznamenávaný ako prípadný rekord.

Program akcie Štvorylka 2019:

10.30 - 11.00 hod. – príchod žiakov
11.30 hod. - generálka tanca
11.45 hod. - privítanie účastníkov zástupcom mesta
12.00 hod. - tanec štvorylky 

Ukážka krokových variácií štvorylky - stvorylka.avi 60 MB *)

*) Pre spustenie súboru vo WMP - Windows Media Player je potrebné mať nainštalované CODEK-y DivX. Ďalšou možnosťou je stiahnutie prehrávača VLC PLAYER, ktorý nájdete na na tejto adrese
 
 
Štvorylka na Hlavnej ulici v roku 2018
 
 
/Zdroj: referát športu a mládeže MMK/