Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Ahoj škola!

08.09.2011 |
Pri príležitosti začiatku nového školského roka Mesto Košice pripravilo akciu pod názvom "Ahoj škola!". Koncert, na ktorom vystúpi aj finalista Česko-Slovenskej Supestar Martin Harich sa uskutoční dnes 8. septembra 2011 o 16.00 hod na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne
Sme otrasení a smutní. Včera popoludní tragicky zahynul pán hokejista a pán človek, ktorý sa stal legendou už počas svojho žiaľ veľmi krátkeho, len 36 rokov trvajúceho života. Jeho nenapodobniteľná hokejová inteligencia a veľké hokejové srdce vojde nielen do histórie slovenského, ale určite aj svetového hokeja. Myslím si, že už nikto si z úcty k Pavlovi Demitrovi neoblečie reprezentačný dres s číslom 38, ktoré poznal vďaka výbornému hráčovi celý hokejový svet.
V kronike Košíc sa nachádzajú aj smutné dni. Patrí k nim 7. september 2008, kedy v dôsledku dopravenej nehody pri meste Gospič v Chorvátsku zahynulo šestnásť obyvateľov nášho mesta. Táto tragédia podnietila vznik Košického dňa kvetov – pietneho podujatia na pamiatku obetí všetkých tragédií, ktoré postihli naše mesto. Košický deň kvetov sa bude uskutočňovať vždy v prvú nedeľu po dátume nehody, čo v tomto roku pripadá na 11. september.
TEPELNÉ HOSPODÁRSTVO spoločnosť s ručením obmedzením Košice (TEHO) oznamuje, že od 01.09.2011 začala vykurovacia sezóna 2011/2012.
Psychosociálne centrum získalo akreditáciu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR podľa Zákona č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách na odbornú činnosť - špecializované sociálne poradenstvo. Poradenstvo poskytne najmä občanom s nepriaznivým zdravotným stavom, seniorom a nezamestnaným.
Mesto Košice si v tomto roku pripomína tretie výročie získania prestížneho titulu Európske hlavné mesto kultúry 2013 galakoncertom Dve v jednom. Dve mestá, jeden koncert. Na pódiu pri košickej Immaculate sa vo štvrtok 8. septembra o 19.30 stretnú dvaja odvekí rivali – Košice a Bratislava.
Keď v septembri začnú znovu húfne chodiť školáci do Knižnice pre mládež mesta Košice, v centrálnej požičovni na Tajovského 9 ich čaká milé prekvapenie. Na polici nájdu obrovské, vyše trinásť metrov dlhé, 82 – stranové leporelo, v ktorom spoznajú aj svoje dielko.
Na netypickú potulku mestom, na ktorej sa môžete odviezť električkou a dozvedieť sa viac o histórii tohto dopravného prostriedku v našom meste Vás pozývame tento víkend 3. a 4. septembra 2011