Prejsť na obsah

Nadaní žiaci si prevzali ocenenia

Ocenili inteligenciu, múdrosť, snahu a chuť učiť sa. 23. júna sa uskutočnil už šiesty ročník projektu Mesto Košice deťom, na ktorej primátor mesta Košice Richard Raši a viceprimátorka Renáta Lenártová poďakovali žiakom za úspešnú reprezentáciu škôl, mesta i Slovenska vo vedomostných súťažiach a olympiádach.

Slávnosť bola venovaná najúspešnejším žiakom základných škôl v krajských, celoslovenských i medzinárodných kolách vedomostných súťaží a olympiád. 44 žiakov z dvanástich základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Košice si v CVČ Technik prevzalo ďakovné listy a vecné ceny z rúk viceprimátorky Renáty Lenártovej a vedúcej referátu školstva, športu a mládeže Márie Kavečanskej.

Primátor Košíc Richard Raši v príhovore vyjadril podporu výchovno-vzdelávacím aktivitám zameraným na nadanú a talentovanú mládež, zdôraznil potrebu zviditeľňovania dosiahnutých úspechov žiakov, práce pedagógov, ktorí sa venujú nadaným a talentovaným žiakom. Poukázal tiež na starostlivosť prejavenú Mestom Košice v smere k žiakom s nadaním a talentom, vzbudenie hrdosti na dosiahnuté výsledky a vynaložené úsilie žiakov, podporené ich vrodenými schopnosťami. Žiakom poďakoval za vzornú reprezentáciu školy, mesta Košice i Slovenskej republiky a poprial im úspešné ukončenie školského roku a krásne prázdniny plné oddychu a nových zážitkov.

Zdroj: Referát školstva, športu a mládeže