Prejsť na obsah

Evidencia žiadateľov o poskytovanie sociálnej služby v zariadení opatrovateľskej služby mesta Košice

Mesto Košice zabezpečuje poskytovanie sociálnej služby v zariadeniach opatrovateľskej služby (ďalej len „ZOS") mesta Košice a mestských častí :
- Južná trieda 23 – zriaďovateľ mesto Košice,
- Laborecká 2 – MČ Západ,
- Mlynárska 1 – MČ Juh,
- Ťahanovské riadky 91 – MČ Sever.

Poradie žiadateľov je vedené centrálne pre všetky zariadenia opatrovateľskej služby. Prvý v poradí sa vždy umiestňuje na prvé uvoľnené miesto a to bez ohľadu o ktoré zariadenie ide. V prípade odmietnutia ponúkanej služby, mesto Košice pristúpi k vyradeniu občana z evidencie čakateľov o umiestnenie do ZOS.

Do evidencie čakateľov o umiestnenie sa zapisujú fyzické osoby, ktoré požiadajú mesto Košice o zabezpečenie služby a majú vydané právoplatné rozhodnutie o odkázanosti na poskytovanie sociálnej služby v zariadení opatrovateľskej služby.

V prípade, ak občan nepožiada o zabezpečenie služby následne po správoplatnení rozhodnutia, dátum zaradenia do evidencie čakateľov sa počíta dňom evidencie v podateľni úradu.

V čase evidovania nulového počtu čakateľov o umiestnenie do ZOS je možný nástup do zariadenia aj pred dňom právoplatnosti rozhodnutia. V tomto prípade občan platí úhradu v zmysle zákona č. 448/2008 Z.z. o sociálnych službách v znení neskorších predpisov a VZN č. 212 o úhradách za sociálne služby.

Aktuálny poradovník žiadateľov je uložený v prilohe


/Zdroj: referát sociálnych vecí/