Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Členovia Klubu novinárov – seniorov Regionálnej organizácie Slovenského syndikátu novinárov Košice si aj po odchode do dôchodku pozorne všímajú problémy i plusy nášho mesta. So svojimi postrehmi sa podelili s primátorom mesta Košice Richardom Rašim, ktorý ich prijal v Historickej radnici.
Festival komornej hudby Konvergencie je považovaný za jeden z najinšpirujúcejších hudobných projektov na Slovensku. Potvrdil to aj prvý júnový týždeň v Košiciach, kde sa festival uskutočnil už po tretíkrát. Originálne stretnutia s komornou hudbou v netradičnom prostredí a unikátna dramaturgia koncertov Košičanov zaujali.
Kultúrno-spoločenské podujatie Krehké duše svojim Košiciam II. prišli včera popoludní na Hlavnú ulicu podporiť aj primátor Košíc Richard Raši a viceprimátorka Renáta Lenártová. Obaja akciu otvorili a pozreli si vystúpenia nie len tých, ktorí si liečia dušu.
Základná škola Staničná 13 Košice oznamuje, že v školskom roku 2011/2012 otvára Jazykovú školu pri Základnej škole Staničná 13 v Košiciach, ktorá bude poskytovať jazykové vzdelanie v cudzích jazykoch žiakom základných, stredných škôl, študentom vysokých škôl a dospelým.
Novinky z informačných technológií a modernizácia vzdelávacieho procesu boli hlavnými témami nedávnej pedagogickej konferencie na ZŠ Mateja Lechkého, ktorú prišli podporiť aj námestníčka primátora Renáta Lenártová a riaditeľ Magistrátu mesta Košice Pavol Lazúr.
Psychosociálne centrum pripravilo na tento rok niekoľko zaujímavých projektov. Jedným z nich je aj kultúrno-spoločenské podujatie Krehké duše, na ktorom sa 8. Júna na Hlavnej ulici predstavia hendikepovaní umelci.
Účasť v medzinárodnom anglickom jazykovom tábore vo Velence je na Základnej škole Staničnej už roky tradíciou. Aj tento rok sa skupinka 24 nadšencov z radov žiakov ZŠ Staničná 13 v sprievode dvoch pedagogických zamestnancov školy, učiteľky angličtiny a vychovávateľky zo školského klubu detí, vydali v ústrety rokmi osvedčenej kvalite zážitkov pri „malom Balatone“, ako jazero Velence domáci nazývajú.
Od 7. do 10. júna sa v mestskom parku bude odohrávať „ Mystický príbeh zakliateho mesta“. Pod taktovkou Staromestského divadla sa na rozsiahlom projekte podieľa asi stovka umelcov zo 6 krajín Európy.
Tretí ročník festivalu USE THE C!TY prekvapoval netradičnými predstaveniami i miestami. Už prvý festivalový predznamenával množstvo prekvapení, čo sa každým ďalším dňom potvrdzovalo. Veni Academy najprv spôsobili nákupnú horúčku keď vytrhli návštevníkov obchodného centra Galéria z každodenného stereotypu, neskôr oživili spievajúcu fontánu i zvonkohru, a svojou hrou v hodinových intervaloch premenili celú Hlavnú ulicu na koncertnú sálu, spríjemnili cestu cestujúcim električkou č. 6, a nakoniec sa
Už štrnásty ročník charitatívneho podujatia Rallye Opatovská sa opäť niesol v znamení motorizmu, súťaží, vedomostí a detskej radosti. Akciu venovanú hendikepovaným deťom prišli do Košíc podporiť mnohé osobnosti známe nielen z televíznych obrazoviek. Veľkolepý štart zobrala do svojich rúk viceprimátorka Košíc Renáta Lenártová.
Luník IX. má vlastnú policajnú stanicu. Pracovať v nej bude osem príslušníkov Mestskej polície a jeden veliteľ, ktorí budú dozerať na verejný poriadok a bezpečnosť sídliska. Včera ju slávnostne otvorila viceprimátorka Košíc Renáta Lenártová.
Knižnica pre mládež mesta Košice minulý týždeň hostila jeden festival - Číta celá rodina a už sa pripravuje na ďalší. Bude ním medzinárodný projekt Mesiac autorského čítania, ktorý sa počas prvého prázdninového mesiaca uskutoční súčasne v troch festivalových mestách - v českej Ostrave, poľskej Wroclawe a v Košiciach.