Prejsť na obsah

19.2. - britský veľvyslanec podporuje projekt Košice EHMK 2013

Mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Michael John Wyn Roberts v piatok navštívil Košice.Britského ambasadora prijal v Historickej radnici primátor mesta Košice František Knapík.

Jeho excelencia Michael J. W. Roberts vyjadril veľkú podporu projektu "Košice Interface 2013", ktorým mesto Košice získalo titul Európske hlavné mesto kultúry 2013. „Urobím všetko pre pomoc tomuto projektu, aby bol dostatočne úspešný," povedal na stretnutí Roberts. Košický primátor prijal diplomatickú podporu na medzinárodnej úrovni s potešením: „Vážim si takú podporu, je to pre nás všetkých povzbudenie, ako ísť ďalej a naplniť projekt, čo najlepšie."

Veľvyslanec Roberts informoval, že inicioval skontaktovanie slovenských a britských škôl, rovnako sa usiluje sprostredkovať spojenie medzi univerzitami a filharmóniami. Zároveň pozval primátora Košíc do Veľkej Británie na návštevu Liverpoolu, mesta, ktoré bolo Európskym hlavným mestom kultúry v roku 2008. Ako uviedol, hodnota projektu pretrváva v tom, že Liverpool sa výrazne zmenil, „čo je vidieť, cítiť i počuť". Rovnaký efekt zaželal dosiahnúť aj obyvateľom Košíc.