Prejsť na obsah

20.11. - primátor prijal majstrov Európy v nohejbale z tímu DPMK

Čerstvých absolútnych nohejbalových majstrov Európy z nedávneho šampionátu v Turecku, slovenských reprezentantov z nohejbalového tímu košického DPMK, prijal dnes slávnostne v Historickej radnici primátor mesta Košice František Knapík.

Osobne zablahoželal k zlatým medailám Patrikovi Perunovi (jeho brat Martin sa prijatia nemohol zúčastniť), Jánovi Brutovskému, Mariánovi Žigalovi, Milanovi Ižolovi, reprezentačnému trénerovi Jaroslavovi Žigalovi a pogratuloval aj prezidentovi Nohejbalového klubu DPMK Košice Ladislavovi Stramovi i mnohonásobnému majstrovi sveta Štefanovi Forraiovi.

„Teší ma, že Slovensko a špeciálne naše mesto Košice je v súčasnosti európskou mekkou nohejbalu, za čo vám všetkým patrí môj obdiv a poďakovanie. Osobitne som rád, že farby mesta mimoriadne úspešne reprezentujete práve prostredníctvom nohejbalového klubu mestského dopravného podniku,"
adresoval primátor majstrom i majsterkám Európy.

Na ME v Turecku dosiahli košickí nohejbalisti v národnom drese historický úspech, keď výnimočne triumfovali vo všetkých kategóriách, medzi jednotlivcami, dvojicami i trojicami a prepísali tak európsku nohejbalovú históriu. Z uplynulých rokov majú už košickí nohejbalisti v rámci ich reprezentačného pôsobenia na svojom konte viaceré európske i svetové tituly, pričom dlhodobo dominujú najmä v kategórii trojíc.

Primátor František Knapík dnes prijal a pogratuloval aj nohejbalistkám z družstva DPMK, Zuzane Tafsi, Monike Židzikovej a Jarmile Šarekovej, ktoré v októbri v slovenskom národnom drese získali majstrovské tituly na európskom šampionáte v Rumunsku v kategórii dvojíc i trojíc.

Na stretnutí v Historickej radnici sa zúčastnil aj generálny riaditeľ Dopravného podniku mesta Košice Michal Tkáč, ktorý zlatých košických nohejbalistov i nohejbalistky prijal krátko predtým na „domácej" pôde DPMK, odkiaľ sa do centra mesta dopravili všetci spolu slávnostne historickou električkou.

Aj ja sa pripájam ku gratulácii k vynikajúcim úspechom hráčov i hráčok nášho Nohejbalového klubu DPMK. Bol by som rád, keby sa nám aj v nasledujúcom období darilo nielen naďalej podporovať našich skvelých seniorských reprezentantov, ale aby sme zároveň mohli zlepšovať podmienky aj pre mládežníckych nohejbalistov DPMK," doplnil generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč.