Prejsť na obsah

28.4. - hokejových majstrov Slovenska prijal primátor

Majstrov Slovenska v ľadovom hokeji, hráčov HC Košice, vedenie klubu a realizačný tím prijal dnes v priestoroch Historickej radnice primátor mesta Košice František Knapík. Hokejovému tímu, ktorý po roku opäť vybojoval víťazný titul v najvyššej domácej hokejovej súťaži, sa primátor poďakoval za úspešnú reprezentáciu mesta. „Zlatí chlapci, zlatí športovci, úprimne a s radosťou Vás opakovanie vítam na historickej pôde mesta, za ktorého farby ste bojovali statočne a presvedčivo až do poslednej minúty hokejového finále. Oceňujem úsilie hráčov, trénerov i vedenia klubu. Všetci, ktorí nastupujú na ľad, ale aj tí ktorí ostávajú v hokejovom zákulisí, opakovane zviditeľnili Košice. Hokej má v našom meste veľkú podporu obyvateľov, fanúšikov a silné zázemie sponzorov. Budem rád, ak sa víťazstvo HC Košice zopakuje aj do tretice na budúci rok," - vyjadril želanie primátor Košíc František Knapík.
Radosť a poďakovanie všetkým zaznelo aj z prejavu prezidenta HC Košice Miroslava Kiráľvargu. „ Dávame záväzok, že aj o rok budú fanúšikovia spokojní a mesto Košice na výslní hokejového neba."

Hokejisti sa zapísali do Kroniky mesta a ako ocenenie si prevzali spomienkové „zlaté" puky s nápisom „Ďakujeme Hokejovým majstrom Slovenska 2010". Kapitán majstrovských Košíc Peter Bartoš odovzdal primátorovi mesta  šiltovku a plagát s podpismi hráčov.
Vo finále dokázali hráči HC Košice triumfovať nad Slovanom Bratislava 4:2 na zápasy a na konto si pripísali piaty titul Majstrov SR v ére samostatného Slovenska.

Viac informácii na www.hckosice.sk