Prejsť na obsah

29.10. - primátor ocenil dve „zlaté“ košické športovkyne

„Dovoľte mi vyjadriť obdiv k vašim svetovým výkonom a radosť z ďalších vynikajúcich úspechov košických športovcov, obyvateľov nášho mesta. Prijmite moju gratuláciu a poďakovanie za skvelú reprezentáciu Košíc, i želanie všetkého dobrého v ďalšej športovej kariére, aj v osobnom živote," uctil si primátor František Knapík dve výnimočné košické športovkyne.

Bodyfitnesska Natália Lenártová Révajová získala nedávno titul majsterky sveta v talianskom meste Como, pričom z dvoch predchádzajúcich svetových šampionátov v roku 2008 i 2007 si priniesla zakaždým striebro. Natália Lenártová Révajová má okrem aktuálneho svetového titulu i zlato z MS v roku 2002 a je aj dvojnásobnou európskou majsterkou z rokov 2004 a 2005. Spolu od roku 2001 má zo svetových i európskych šampionátov už 10 medailí a okrem toho je aj 6-násobnou slovenskou majsterkou. Natáliu Lenártovú Révajovú sprevádzal na stretnutí jej tréner Milan Čížek.

Košičanka Eva Poláková nedávno triumfovala na Svetových hrách veteránov 2009 v austrálskom Sydney v hode diskom v kategórii od 65 do 69 rokov. Na podujatí štartovalo v 28 športových odvetviach vyše 28-tisíc pretekárov z 95 krajín sveta. Eva Poláková je dlhoročnou rozhodkyňou, pretekárkou a spoluorganizátorkou atletických mládežníckych a seniorských súťaží v Košiciach. Okrem tohtoročného zlata má i dve bronzové medaily zo svetových veteránskych šampionátov v roku 2005 a 2006, pričom vlani skončila na MS veteránov v hale štvrtá.



foto: Marián Šangala