Prejsť na obsah

Celomestské metodické dni pre učiteľov 31. 1. a 4. 2. 2011

Polročné prázdniny v Košiciach už tradične patria vzdelávaniu. Učitelia základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice sa 31. januára 2011 už štvrtý rok zúčastnia celomestského metodického dňa, ktorý pre nich organizuje Metodický úsek Strediska služieb škole v spolupráci s Oddelením školstva Magistrátu mesta Košice.

Na tento deň je pripravených 30 stanovíšť, na ktorých bude prednášať celkovo 55 odborných lektorov z akademickej pôdy Univerzity Pavla Jozefa Šafárika, Prešovskej univerzity, pedagógovia Školy úžitkového výtvarníctva, Centra pedagogicko – psychologického poradenstva a prevencie. Lektorovať budú aj sami učitelia základných škôl, ktorí sa so svojimi bohatými praktickými skúsenosťami z pedagogickej praxe podelia s kolegami z iných škôl.
Celomestský metodický deň sa uskutoční v priestoroch škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice, Východoslovenskej galérie, v posluchárňach UPJŠ a Teologickej fakulty a taktiež po prvýkrát v Handball aréne - ZŠ Bernolákova 16. Zapojené školy dostanú možnosť prezentovať novú modernú didaktickú techniku a učebné pomôcky, ako aj novovybudované laboratórium pre vyučovanie fyziky a chémie na ZŠ Staničná 13, spojenú s praktickými ukážkami zavádzania nových a inovatívnych metód práce.
V rámci celomestského metodického dňa budú širokej učiteľskej verejnosti odovzdané aj poznatky z realizácie projektov mesta Košice z Operačného programu Vzdelávanie v rámci premeny tradičnej školy na modernú.

Metodické dni budú pokračovať 4. februára 2011 pre riaditeľov škôl a školských zariadení a pedagogických zamestnancov materských škôl.
Riaditelia nadobudnú aktuálne informácie o školskej legislatíve a metodike tvorby kurikula. Pozvanie na toto podujatie prijali zástupcovia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a tiež generálny riaditeľ Metodicko - pedagogického centra. Pre učiteľky materských škôl je pripravený druhý ročník metodického dňa so šiestimi odbornými podujatiami.

PaedDr. Daniela Jutková, vedúca Metodického úseku Strediska služieb škole