Prejsť na obsah

Jarné prázdniny v Centre voľného času v pôsobnosti mesta Košice

Centrum voľného času Technik a jeho elokované pracoviská pripravili pre deti a mládež v čase jarných prázdnin, ktoré sa pre žiakov v Košickom kraji začínajú 28. februára a končia 4. marca 2011, okrem pravidelnej záujmovej činnosti bohatý výber klubových a voľnočasových aktivít.

JARNÝ MESTSKÝ TÁBOR
Medzi obľúbené prázdninové podujatia už tradične patria mestské tábory. Počas tohtoročných jarných prázdnin sú pripravené mestské tábory v elokovanom pracovisku Domino na Popradskej ulici č. 86 a v elokovanom pracovisku na Kórejskej ulici č. 1.

Jarný mestský tábor na Kórejskej ul
. sa zameriava hlavne na aktivity v prírode a to poznávanie fauny a flóry v okolí Košíc, objavovanie a pozorovanie záhad v prírode a jej ochranu. Pod vedením profesionálnych vedúcich je pripravený bohatý program aj v oblasti športu, histórie mesta, rôzne zábavné hry a súťaže.

Jarný mestský tábor v Domine na Popradskej 86
okrem poznávania histórie a prírodných krás mesta a okolia Košíc, ponúka aktivity rôznych zameraní z kultúry ako je návšteva bábkového divadla, súťaže v Bowlingu a návštevu planetária.

KLUBOVÁ ČINNOSŤ
Ani počas jarných prázdnin sa nezastaví klubová činnosť v priestoroch CVČ Technik, na Orgovánovej 5. Deti budú môcť užitočne tráviť svoj voľný čas v tvorivých dielňach pri zhotovovaní keramických a netradičných výrobkov, hrami na počítači, ale aj zábavou pri stolnom tenise, či stolnom hokeji. Dvere centra voľného času budú otvorené okrem všedných dní aj v sobotu pre fanúšikov internetu a posilňovne a to až do
20:00 hod. Prázdninová činnosť bude prebiehať aj v elokovaných pracoviskách centra voľného času.

V Domine sa v sobotu 26. februára od 9:00 hod. stretnú súťaže chtivé deti na už III. ročníku prázdninovej stolnotenisovej ligy. Utorok, streda a štvrtok bude patriť astronómii a všetkým tým, ktorých zaujíma svet vesmíru. Pre deti ale aj ich rodičov je pripravená pestrá ponuka programov v planetáriu, pozorovania večernej oblohy, rozprávky o súhvezdiach, hrdinoch na oblohe ako aj prednášky o malých telesách slnečnej sústavy. Všetky šikovné deti určite poteší vo štvrtok 3. marca keramická tvorivá dielňa.

„Kofoláčikov" z vlnenej priadze si môžu vyrobiť všetky deti v tvorivej dielni na elokovanom pracovisku Dúha, na Kórejskej 1 v stredu,
2. marca.

Elokované pracovisko Mikádo, Jegorovovo námestie 5 ponúka prázdninujúcim deťom prevažne zábavu pri stolnom tenise, biliarde, spoločenské hry a hry na počítači a to denne od 10:00 do 16:00 hod.

Deťom v MČ Sídlisko Ťahanovce, ale nie len im, ponúka pracovisko na Viedenskej 34 počas celého prázdninového týždňa od 10:00 do 16:00 hod. užitočne a aktívne strávené chvíle v tvorivej dielni leteckých modelárov, elektronikov, fanúšikov digitálnej fotografie, programovania web stránok a grafického modelovania. Zábavu si deti užijú pri stolnom tenise alebo pri streľbe zo vzduchovky.

Bližšie informácie o ponúkaných podujatiach získajú záujemcovia na webových stránkach CVČ - www.cvctechnik.sk

Ing. Mária Mižáková,
poverená zastupovaním vedúceho oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice