Prejsť na obsah

Majstri ako vianočný darček pre žiakov základných škôl

Košickí hokejisti potešili v utorok svojich priaznivcov víťazstvom 6:1 nad Žilinou a radosť rozdávali aj v stredu. Brankár Alexandr Hylák, obranca Ján Tabaček a útočníci Miroslav Zálešák, Stanislav Gron a Richard Jenčík zavítali medzi deti zo škôr ZŠ Masarykova a ZŠ Bruselská a v priestore hokejovo vyzdobenej telocvične absolvovali zaujímavú besedu a následnú autogramiádu.

„Slávnostným zápasom proti Popradu sa oslavy 90. výročia hokeja hokeja v Košiciach neskončili a tak ako sme uviedli už na predsezónnej tlačovej konferencii, prebiehať budú počas celého ročníka," priblížil myšlienku stredajšej akcie PR-manažér HC Košice Vojtech Petty. „Beseda so žiakmi Základnej školy na Masarykovej ulici bola iniciatívou mesta Košice, ktorú náš klub veľmi rád podporil. Hráči i ja sám sme boli doslova príjemne šokovaní výzdobou, ktorú pre nás žiaci pripravili a nadšenie detí bolo doslova úžasné. Tak ako povedal klasik – staraním sa o šťastie iných nachádzame šťastie vlastné. Pri pohľade na rozžiarené oči detí sa táto stará pravda potvrdila do bodky. Možnosť stretnúť sa osobne s hráčmi HC Košice vnímali žiaci ako veľký zážitok, na ktorý zrejme tak skoro nezabudnú. Obohacujúce to ale bolo pre obe strany, veď i samotní hráči mohli od detí načerpať množstvo pozitívnej energie."

Návštevu členov majstrovského klubu vníma riaditeľ ZŠ Masarykova PaedDr. Radoslav Lukács ako predčasný darček pod vianočný stromček.
„Naša škola patrí medzi veľkých fanúšikov HC Košice a mnoho z našich žiakov chodí do Steel arény na domáce zápasy pravidelne. Keď sa dozvedeli o tom, že nás v tomto predvianočnom čase prídu navštíviť hokejisti, mali z toho obrovskú radosť a okamžite sa pustili do príprav. Myslím si, že výzdoba telocvične, ktorú ste mali možnosť vidieť, odzrkadľuje ich silný vzťah k hokeju a košickému klubu. Veľká vďaka patrí aj paniam učiteľkám Mižišinovej a Baliovej, ktoré dotiahli spoločne s deťmi výzdobu do výslednej podoby," vyslovil sa Radoslav Lukács.
 
V laviciach spomínanej školy možno nájsť množstvo talentovaných detí a niektoré z nich si na seba možno v budúcnosti oblečú i hokejový dres Košíc. Tých bolo v telocvični počas autogramiády rozvešaných mnoho a jasne deklarovali vzťah ku klubu. „Naša škola je zameraná na všeobecný športový rozvoj. Všetci naši žiaci sa u nás naučia korčuľovať, lyžovať, či hrať množstvo loptových hier. Okrem športu sú našimi prioritami aj cudzie jazyky a počítačová gramotnosť," dodal riaditeľ ZŠ Masarykova, ktorý vyprevádzal hokejistov nielen so želaním pekných sviatkov, ale aj s prosbou, aby sa medzi jeho žiakov vrátili po aktuálnej sezóne v pozícii úspešných obhajcov troch titulov z posledných sezón.


Zdroj: referát školstva, športu a mládeže MMK