Prejsť na obsah

Mc Donald´s plánuje rozšíriť pôsobenie v meste

Memorandum o porozumení a vzájomnej spolupráci pri rozvoji služieb na území mesta Košice podpísali primátor mesta František Knapík a riaditeľ Mc Donald´s Slovakia Libor Hladík.
„V meste je potrebné rozširovať služby pre občanov, rozvíjať podnikanie a cestovný ruch a preto máme záujem spájať úsilie súkromných podnikov a miestnej samosprávy na ďalšom rozvoji mesta, čo prispieva aj k zvýšeniu kvality života obyvateľov Košíc," – uviedol pri podpise Memoranda primátor mesta František Knapík.
„Máme záujem otvoriť v Košiciach päť až šesť prevádzok v najbližšom období, preinvestovať 15 miliónov Eur a vytvoriť štyristo nových priamych pracovných miest,"- uviedol riaditeľ Mc Donald´s Slovakia Libor Hladík.

Spoločnosť Mc Donald´s Slovakia v súčasnosti zamestnáva na Slovensku viac ako tisíc tristo zamestnancov. V osemnástich reštauráciách obslúži v priemere viac ako tridsať tri tisíc zákazníkov denne.

Spoločnosť na Slovensku už niekoľko rokov realizuje charitatívne a športové projekty. Z vlastných zdrojov a zo zbierok vo svojich reštauráciách financoval prostredníctvom neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities, n.o. rekonštrukciu deviatich nemocničných izieb na nadštandardné a zakúpil niekoľko prístrojov pre potreby nemocníc. Investor deklaruje podporu charitatívnych, športových a kultúrnych podujatí aj v meste Košice.