Prejsť na obsah

Medzinárodná konferencia projektu Twin school v Senci

ZŠ Bukovecká 17 v Košiciach sa zúčastnila už na druhej medzinárodnej konferencii projektu Twin school v spolupráci s OZ Človek v ohrození.

Po Estónsku na jar 2010 a Švédsku v októbri 2010 sa medzinárodná konferencia konala v dňoch 23.3.- 25.3.2011 na Slovensku v Senci.
Cieľom konferencie bola výmena skúsenosti s partnerskými školami z Estónska, Veľkej Británie, Švédska, Afganistanu a Slovenska.

Program konferencie:

- Videokonferencia medzi účstníkmi konferencie v Senci a učteľi centra Aschiana Kábul, Afganistan (Andrej Návojský – OZ Čovek v ohrození)

- Predstavenie Miléniových rozvojových cieľv (vzdelanie pre vštkých - Johanna Fogelstrom- Swedish committee for Afghanistan)

- Medzinárodný workshop- výmena skúseností zapojených šôl na témy:
Twin school materiál zasielaný do Afganistanu, prezentácia aktivít jednotlivých zapojených šôl, Ako zvýšťpovedomie o Afganistane?, diskusia s Afganskými hosťmi- Abdul Hakim, Shari Fulla, Miléniové rozvojové ciele (ako zlepšťprístup ku vzdelaniu v Afganistane), spracovanie medzinárodnej výzvy MANIFESTO

-
Film– cesta slovenských učteľv do Afganistanu (J. Andris)

- reportážz cesty po Afganistane, diskusia so slovenskými učteľi J.Andris- Dolný Kubín, Zuzana Peternai- Nové Zámky

- Beseda Michal Hvorecký – slovenský spisovateľa jeho cesta po Afganistane

- Prezentácie zapojených šôl – koordinátorka projektu p. M. Vitikáčvá predstavila aktivity projektu Twin school medzi ZŠ-Bukovecká v Košciach a Shar e naw school Kábul v Afganistane pre medzinárodných partnerov.

- prezentácia aktivít projektu Twin school (fotoalbum, prezentácia PowerPoint)

- vyrobené vzdelávacie materiály na vyučvacie hodiny anglického jazyka a matematiky

- nadrozmerné hracie plány hier – čoveč, hady a rebríky

- darčky pre žakov partnerskej šoly v Kábule (náramky priateľtva, ruče vyrobené papierové drobnosti, listy pre žakov)  

- leporelo- výtvarné práce zo žvota šoly

- patchwork pre partnerskú šolu Shar e naw school v Kábule.

Kolegovia z partnerských šôl zo Šédska, Estónska a Veľej Británie ocenili nápaditosťvzdelávacích materiálov i farebnosťdarčkov a učtelia z Afganistanu Abdul Hakim a Sharif Fulla potvrdili, ž žakom Shar e naw school v Kábule sa pripravené materiály a darčky od žakov ZŠBukovecká v Košciach budú určte páčiť.
 

Zapísala: Ing. Mgr. M.Vitikáčvá, ZŠ- Bukovecká 17, Košce