Prejsť na obsah

Mesto chce nájsť v súťaži nového nájomcu priestorov kina Družba

Mesto Košice plánuje vypísať v nasledujúcich mesiacoch obchodnú verejnú súťaž na dlhodobý prenájom nebytového priestoru kina Družba za účelom prevádzkovania multifunkčného kultúrneho zariadenia.

V mestských priestoroch na Hronskej ulici, označovaných ako kino Družba, sa nachádzajú v súčasnosti dva technicky samostatné nebytové priestory. Ich nájomcami sú Slovenská sporiteľňa a spoločnosť GreArt Production, ktorá prevádzkovala kino. Tá požiadala o rozviazanie nájomnej zmluvy z dôvodu ukončenia premietania. Mesto a GreArt Production sa dohodli na ukončení nájomného vzťahu k 31. 12. 2009.

„Záleží nám na tom, aby objekt kina naďalej slúžil obyvateľom Košíc prioritne na kultúrno-spoločenské účely, ako je napríklad kino, koncertné, divadelné vystúpenia, výstavy, semináre, kultúrno-spoločenské podujatia a iné obdobné aktivity. Na výber nového nájomcu týchto priestorov plánujeme vypísať obchodnú verejnú súťaž," uviedol viceprimátor mesta Košice Mikuláš Čečko.

Určenie podmienok súťaže a prenájmu je v kompetencii mestského zastupiteľstva, prerokovať by ich malo začiatkom roka 2010. Samospráva plánuje budúcemu nájomcovi umožniť investície vložené do majetku mesta započítavať si oproti dohodnutému nájomnému. Kino Družba bolo prvým panoramatickým kinom v Košiciach.