Prejsť na obsah

Na Bukoveckej to opäť žilo, tentokrát na korčuliach i kolobežkách

Dobré tradície stojí za to dodržiavať. Našim už tradičným podujatím je akcia Ocko, mami, zakorčuľujte si s nami, ktorú na Základnej škole, Bukovecká 17, Košice zvykneme organizovať v jesennom období. Tento rok sa nám podarilo opäť po niekoľkoročnej prestávke zrealizovať takéto športové popoludnie pre všetkých nadšencov inline korčuľovania. A tak sme sa v piatok 13. októbra 2023 všetci spoločne stretli na našom inline korčuliarskom ovále pri Základnej škola Bukovecká 17, Košice.

Celé podujatie prebiehalo v dvoch častiach – prvá formou stanovíšť a druhá prostredníctvom pretekov. Po úvodnej registrácii mohli rodičia so žiakmi, ale aj samotní žiaci, súťažiť v šiestich rôznych disciplínach na korčuliach a na kolobežkách. Štafeta, zbieranie hračiek či parkour, naši korčuliari sa nezľakli žiadnej disciplíny. Niektorí, pokiaľ to kapacita dovoľovala, si dokonca dali aj druhé kolo súťaže a zábava pokračovala. Po splnení všetkých disciplín si žiaci odniesli sladkú odmenu. Kto bol smädný, kedykoľvek sa mohol občerstviť, ale aj zatancovať si s našim školským maskotom bobríkom, ktorého všetci poznajú pod prezývkou Bobčo. V rámci sprievodného programu nám predviedli tanečné vystúpenie naše piatačky, ktoré rozhýbali aj nekorčuliarov. Dych berúca pre zúčastnených bola ukážka profesionálneho korčuľovania, ktorú predviedli Cookie skating club Košice a Rollerskating Race Team Cassovia. Vytvorili sme aj priestor na voľné inline korčuľovanie, či kolobežkovanie počas celého popoludnia.

V druhej časti programu prišiel čas na hlavné zápolenie. Začali sa preteky na korčuliach. Súťažili vekom rovnakí žiaci v individuálnom preteku, no tým vzácnejším pretekom bola štafeta žiakov s rodičmi. Tešíme sa z každého, kto dokončil celé kolo, pretože v niektorých prípadoch bolo skutočným víťazstvom zvládnuť celé kolečko na korčuliarskom ovále až dokonca. Tí najrýchlejší si užili moment slávy aj na stupienku víťazov a prevzali si medaily, diplomy a odmeny.

Sme veľmi radi, že sme si to mohli znovu užiť a zažiť tú skvelú atmosféru zo spoločne stráveného času ako komunita našej školy. Veríme, že podobných akcií bude čím ďalej viac a postupne sa nám podarí krok po kroku budovať silnú komunitu plnú porozumenia a spolupráce. Veď na Bukoveckej to žije!!!

Kolektív ZŠ, Bukovecká 17, Košice