Prejsť na obsah

Pozvánka na verejnú diskusiu

Mesto košice a Košice 2013, n.o. Vás pozývajú na verejnú prezentáciu víťazného návrhu architektonicko-urbanistickej a sadovníckej súťaže spojenú s diskusiou na tému "Náš Mestský park" dňa 10.11.2010 (streda) o 16.30 hod. v priestoroch Kasární/Kulturparku na Kukučínovej ulici č. 2 v Košiciach.

Od diskusie sa očakávajú podnety a návrhy ku konečnej forme víťazného návrhu, ktorý vráti Mestskému parku okružný prechádzkový chodník a zjednotí celú plochu zelene. Diskusie sa zúčastní autorka návrhu Ing.arch. Jela Plencnerová , splnomocnenec pre investičné projekty Košice2013 RNDr. Rudolf Bauer a hlavný architekt mesta Košice Ing.arch. Martin Drahovský.

Mesto Košice v rámci projektu Európske hlavné mesto kultúry 2013 pripravuje revitalizáciu historicky najvýznamnejšieho parku v Košiciach. Koncom júla bola vyhlásená súťaž na urbanisticko-architektonické a sadovnícke riešenie obnovy Mestského parku. Súťažné podmienky si vyžiadalo 41 uchádzačov, v termíne ich odovzdalo 11 kolektívov.

11. októbra 2010 zasadala jedenásťčlenná porota, zložená z architektov, poslancov mestského zastupiteľstva, zástupcu Správy mestskej zelene a ďalších odborníkov a rozhodla o výsledku architektonickej súťaže.

Príďte diskutovať a vyjadriť svoj názor aj Vy.

Oznámenie o výsledku súťaže návrhov Mestský park Košice   spolu s prehľadom všetkých ocenených návrhov

/Zdroj: odd.  Útvaru hlavného architekta mesta Košice /