Prejsť na obsah

Prezentácia možností štúdia na strednej škole

Oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice organizuje 14. a 15. decembra 2010 piaty ročník workshopu „Prezentácia možností štúdia na strednej škole".
„V tomto školskom roku Oddelenie školstva magistrátu mesta nadviaže na úspešnú tradíciu spolupráce základných a stredných škôl za účelom priamej informovanosti žiakov ôsmeho a deviateho ročníka základnej školy o možnostiach štúdia na stredných školách. Cieľom workshopu je prezentovať ponuku siete stredných škôl hlavne v meste Košice, ale aj v Košickom kraji, poukázať na prepojenosť možností štúdia s potrebami spoločnosti, informovať o výhodách štúdia na jednotlivých stredných školách, o výsledkoch a úspechoch stredných škôl, umožniť žiakom základných škôl zorientovať sa v ponuke stredných škôl, pomôcť žiakom základných škôl správne si zvoliť študijný smer, odbor so zreteľom na úspešnosť uplatnenia sa v praxi," uviedla vedúca oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice Helena Jeníková.

Prostredníctvom zástupcov stredných škôl má workshop sprístupniť žiakom rôzne informácie- záujem o študijné odbory, prijímacie skúšky a podobne. Stredné školy majú možnosť získať na základe záujmu žiakov zo základných škôl podnety pre vytvorenie nových študijných odborov.

Cieľovou skupinou workshopu sú žiaci základných škôl, študenti stredných škôl, výchovní poradcovia zo základných škôl, široká pedagogická verejnosť, zriaďovatelia škôl a školských zariadení a rodičia.

V tomto roku sa na workshop prihlásilo 43 stredných škôl, z toho 12 gymnázií. Účasť na workshope potvrdili všetky základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Workshop sa uskutoční v utorok a stredu v CVČ Domino na Popradskej ulici v Košiciach v čase od 9,00 hod do 14,00 hod.

zdroj: odd.školstva MMK