Prejsť na obsah

Slávnostné otvorenie školského roku 2012/2013

Slávnostné otvorenie školského roka 2002/2013

Oddelenie strategického rozvoja, referát školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice zorganizovalo pri príležitosti otvorenia školského roka 2012/2013 poradu riaditeľov materských škôl, základných škôl, základných umeleckých škôl, jazykových škôl, centra voľného času, školských jedálni a vedúcich školských jedální v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice, ktorá sa uskutočnila dňa 5. septembra 2012 o 9:00 hod. v Centre voľného času, elokované pracovisko Domino, Popradská 86, Košice.

V úvode prítomných pozdravili a v kultúrnom programe pod názvom" Budúcnosť učiteľského povolania" vystúpili súrodenci Kleinovci zo ZŠ Kežmarská 28, Košice s hudobným doprovodom pani učiteľky Anny Magurovej.

Slávnostný príhovor predniesol primátor mesta Košice Richard Raši. Vo svojom príhovore zhodnotil náročnosť učiteľského povolania s dôrazom na časový horizont, ktorý je potrebné využívať efektívnym spôsobom v participácii s rodičmi žiakov škôl. Okrem iného povedal: „Uvedomujem si, že väčšinu času strávia deti a žiaci v školách a školských zariadeniach pod dohľadom pedagógov. Prajem všetkým zamestnancom škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice úspešný školský rok 2012/2013, veľa dobrých výsledkov, pokojnú pracovnú atmosféru a hlavne navýšenie finančných prostriedkov na výchovno-vzdelávací proces a modernizáciu škôl. Snažme sa spoločne splniť všetky ciele a očakávania, ktoré si na začiatku školského roka dávame."

K prítomným sa prihovorila viceprimátorka Renáta Lenártová, ktorá zaželala všetkým najmä pevné zdravie, vhodné podmienky pre ich prácu a spomenula aj atraktívnosť učiteľského povolania. Vo svojom príhovore spomenula nedocenenú prácu pedagógov, tiež vyzdvihla jednu z hlavných ambícií mesta – podporovať záujmy zamestnancov, chrániť stavovskú česť učiteľov, podporiť rast odbornej úrovne školstva, obmedziť boj s financiami a byrokraciu. V závere prejavu sa dotkla aj témy „ Košice 2013 – Európske mesto kultúry", kde vyzdvihla najmä pozitívne stránky tohto projektu – benefity a programy pre školy.

Vedúca referátu školstva, športu a mládeže, Mária Kavečanská, vo svojom príhovore zhodnotila dosiahnuté výsledky v minulom školskom roku, predstavila hlavné úlohy, ktoré je potrebné plniť v novom školskom roku. V závere povedala : „Želám Vám v škole pokojnú, ničím nerušenú pracovnú atmosféru, veľa trpezlivosti, kreativity, tolerancie a radosti z práce, veľa elánu, odvahy a tvorivých síl pri napĺňaní takého dôležitého poslania, ako je výchova a vzdelávanie našich detí a žiakov."

Pozvanie na poradu prijala prednostka Krajského školského úradu v Košiciach Anna Racková. Vyzdvihla vzájomnú spoluprácu mesta Košice ako zriaďovateľa škôl a školských zariadení a Krajského školského úradu v Košiciach a vyslovila presvedčenie, že dobrá spolupráca bude pretrvávať aj v budúcnosti. Načrtla podporu Krajského školského úradu pri riešení rôznych problémov, týkajúcich sa oblasti školstva.

Po slávnostnom úvode pokračovalo stretnutie riaditeľov škôl a školských zariadení pracovnou časťou.

Prílohy