Prejsť na obsah

Veľký úspech Základnej školy na Staničnej ulici v Košiciach vo francúzskom jazyku

Krajské kolo olympiády vo francúzskom jazyku sa už tradične konalo na Základnej škole na Staničnej ul č. 13 v Košiciach. V tomto školskom roku to bolo 10.marca 2011, kedy naša škola privítala žiakov základných a stredných škôl z celého košického regiónu, ktorí si prišli overiť svoje komunikačné zručnosti i gramatické znalosti francúzskeho jazyka.

Svojou prítomnosťou nás poctil pán PaedDr. Ján Pavelčák, vedúci oddelenia odborných a metodických činností na Krajskom školskom úrade. Príjemné súťažné predpoludnie otvorila PaedDr. Eva Pillárová, riaditeľka školy, ktorá vo svojom úvodnom vstupe hovorila o potrebe štúdia cudzích jazykov a o výnimočnosti francúzštiny z hľadiska kultúrno-historického vývoja. Predsedníčkou krajskej poroty bola Mgr. Magdaléna Horáková. V porote zasadli pedagógovia základných i stredných škôl, ako aj zahraničná lektorka. Súťažilo 28 žiakov z trinástich škôl z celého kraja.

Od skorého rána sa chodbami našej školy ozývala ľubozvučná francúzština. Súťažiaci si v prvej časti olympiády zmerali svoje vedomosti v oblasti gramatiky, po prestávke predstavili svoje komunikačné zručnosti vo francúzskom jazyku .Víťazi v jednotlivých kategóriách získali knižné odmeny a diplomy a tí, ktorí sa umiestnili na prvom mieste v jednotlivých kategóriách, si zabezpečili postup na celoslovenské kolo, ktoré sa konalo dňa 11 apríla 2011 v Bratislave.

Základnú školu na Staničnej ul. č. 13 v Košiciach reprezentoval na celoštátnom kole olympiády vo francúzskom jazyku v Bratislave v kategórii 1 A Radoslav Čuha, žiak VII.A triedy, ktorý obsadil vo svoje kategórii 1. miesto. K tomuto veľkému úspechu mu srdečne blahoželáme a prajeme si, aby svoje vedomosti v oblasti francúzskeho jazyka a komunikačné zručnosti naďalej zveľaďoval.


/Zdroj: odd. školstva  MMK, PaedDr. Eva Pillárová, riaditeľka ZŠ Staničná/