Prejsť na obsah

Viceprimátorka R. Lenártová navštívila školy počas zápisu budúcich prváčikov

Zápis detí do prvého ročníka je veľkým dňom v živote každej základnej školy. A dôležitým, pretože konkurencia je v súčasnosti veľká a školy sa prezentujú rodičom a budúcim prváčikom čo najpríťažlivejšie. Viceprimátorka mesta Košice Renáta Lenártová navštívila v piatok 21. januára Základnú školu na Staničnej 13. Školu, ktorá skutočne má čo ponúknuť a nielen v tento veľký deň.

„Sme školou s rozšíreným vyučovaním cudzích jazykov. Aktívne a úspešne sa zapájame do mnohých projektov, financovaných z európskych štrukturálnych fondov. Jedným z najväčších je premena školy z tradičnej na modernú, v ktorej kladieme dôraz na inovatívne a moderné metódy a formy práce so žiakmi. Naši pedagógovia sú vyškolení v používaní informačno – komunikačných technológií a školia sa v aplikovaní metód kritického myslenia. Prostredníctvom týchto metód vedieme našich žiakov k schopnosti zaujať postoj a zadefinovať názor na určitý problém. Používame pritom modernú didaktickú techniku, interaktívne tabule a najnovší výučbový software," povedala nám riaditeľka ZŠ Staničná 13 PaedDr. Eva Pillárová.

„Myslím, že táto základná škola je názorným príkladom toho, ako dokáže aktívne a schopné vedenie pozdvihnúť úroveň zariadenia na vysokú úroveň vyučovacieho procesu a celkového chodu školy. Ide o inšpirujúci a nasledovania hodný príklad, akých by sme radi videli v Košiciach čo najviac," komentovala videné a počuté viceprimátorka R. Lenártová.

Na druhý deň, v sobotu 22. januára, navštívila ďalšiu košickú základnú školu počas zápisu budúcich prváčikov - ZŠ Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici. Ako uviedol riaditeľ školy Mgr. Róbert Schwarcz: „škola je zameraná najmä na výuku cudzích jazykov, rozvoj životných zručností a podporu talentovaných a nadaných žiakov. Škola je zapojená do mnohých európskych, národných a nadačných projektov, vďaka čomu sa zvyšuje kvalita materiálneho a technického vybavenia, možnosti pre realizáciu rôznych aktivít a vzdelávanie učiteľov. Základom úspešného, atraktívneho a efektívneho výchovno-vzdelávacieho procesu je však pozitívna motivácia, dobrá atmosféra a korektné vzťahy všetkých účastníkov výchovy a vzdelávania. Škola ponúka množstvo mimoškolských aktivít a je známa podujatiami pre širokú verejnosť, akými sú Detské vianočné dielne, Hravenisko a ďalšie. Škola na základe splnenia náročných kritérií získala a od 1. januára 2011 používa čestný názov Základná škola Jozefa Urbana."

„O dobrej atmosfére na tejto škole ma presvedčili už klauni pri príchode do školy. Pod ich maskami boli deviataci, ktorí vítali budúcich prváčikov, ale aj riaditeľ školy. Cítila som sa na tejto škole skutočne výborne," povedala na záver R. Lenártová.