Prejsť na obsah

Výstava fotografií „Afganistan očami detí“

Ďalšou z aktivít Základnej školy Bukovecká 17 v Košiciach v medzinárodnom projekte TWIN SCHOOL v spolupráci s OZ Človek v ohrození bola výstava fotografií „Afganistan očami detí".

Táto výstava fotografií vznikla v rámci kampane „Vymeň starý foťák za nový uhol pohľadu", ktorú zorganizovalo OZ Človek v ohrození na jar 2010. Myšlienkou kampane bolo darovanie fotoaparátov partnerským školám vzdelávacieho projektu Twin school v Afganistane.
Počas troch letných mesiacov nafotili afgánske deti približne 400 fotografií. Tie najlepšie ponúka výstava „Afganistan očami detí".
Jedinečným prvkom projektu Twin school je, že sa realizuje v spolupráci s afganskými školami, takže slovenskí žiaci majú možnosť spoznať globálne problémy, ale aj byť v kontakte s afganskými žiakmi, čo im umožní lepšie spoznať túto vzdialenú krajinu a dozvedieť sa o nej aj niečo viac, ako ponúkajú stereotypné mediálne správy.

ZŠ Bukovecká v Košiciach v rámci spolupráce s partnerskou školou Shar e naw school Kábul v Afganistane uskutočnila už tieto aktivity: afganské dni, ochutnávka afganského chleba, výroba darčekov pre partnerskú školu, zasielanie listov a návšteva hostí z Afganistanu Kamely a JanAghu, ktorí sa oboznámili s vyučovacím procesom na tejto základnej škole v októbri 2010.
Výstavu fotografií „Afganistan očami detí" v multimediálnej učebni v ZŠ Bukovecká dokumentujú reportáže TV Region a TV Naša:
TV REGION 18.2.2011
http://www.regiontv.eu/archiv/2011-02-18/ 
 
TV NAŠA 23.2.2011
http://www.nasa.sk/web/index.php?option=com_content&view=article&id=6163:malokto-vie-e-priamo-v-srdci-islamskej-krajiny-v-kabule-maju-koicki-iaci-druobnu-kolu&catid=54:prehad-spravodajstva&Itemid=198 
 
Spracovala: Ing. Mgr.Mária Vitikáčová, ZŠ-Bukovecká 17, Košice