Prejsť na obsah

Zápis prvákov do základných škôl

V septembri 2011 zasadne do lavíc základných škôl v Košiciach približne dvetisíc sto  prvákov. Bude otvorených deväťdesiat dva  klasických tried prvého ročníka na tridsiatich šiestich  základných školách, ktorých zriaďovateľom je mesto Košice. Zápis do prvého ročníka ZŠ pre školsky rok 2011/2012 sa uskutoční v jednotnom termíne: 
v piatok, 21.januára 2011 od 14:00 do 18:00h
v sobotu, 22.januára 2011 od 8:00 do 12:00h

Oznam o zápise do 1.ročníka ZŠ aj s potrebnými informáciami je zverejnený vo všetkých základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Mesto Košice má tridsať šesť spádových obvodov a presné začlenenie ulíc a mestských častí je možné nájsť na webovej stránke mesta Košice (www.kosice.sk – občan – školstvo – dokumenty a tlačivá)
Pri zápise do 1.ročníka sa zisťujú osobné údaje  a)dieťaťa: meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalé bydlisko
b) zákonného zástupcu: meno, priezvisko, trvalé bydlisko, adresa zamestnávateľa.

„Je to veľký deň v živote budúcich prváčikov a ich rodičov a všetci by sa naň mali tešiť. V prípade potreby má každá škola na zápise zabezpečeného aj psychológa," uviedla vedúca oddelenia školstva MMK Helena Jeníková.

Martina Viktorínová, hovorkyňa Magistrátu mesta Košice