Prejsť na obsah

ZŠ Staničná 13

            Pekný počin žiakov zo ZŠ Staničná

 

Pred blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami sa chceme s Vami podeliť o krásne chvíle ľudskosti, o ktoré sa zaslúžili žiaci zo Základnej školy na Staničnej ulici  v Košiciach.

            Vnímajúc hrdý titul , ktorým je poctené naše mesto pre kalendárny rok 2019 Európske hlavné mesto dobrovoľníctva, sa naši žiaci rozhodli podporiť peknú  aktivitu v sociálnej oblasti.

            Základná škola Staničná 13, nachádzajúca sa v mestskej časti Juh, sa zapojila do aktivity sestier  Vincentiek  pôsobiacich v tejto mestskej časti a zareagovala na ich výzvu s názvom:

      Taška sv. Vincenta

V týždni od 8.4.-12.4.2019 sa žiaci zapojili do zbierky trvanlivých potravín a hygienických prostriedkov pre rodiny v hmotnej núdzi. Malí aj tí starší nakupovali spolu so svojimi rodičmi, aby prispeli a pomohli tým, ktorí sú v našom meste na pomoc odkázaní. Výnimkou neboli ani prípady, keď z jednej rodiny doniesli svoj príspevok obaja súrodenci. Preukázali tým v dnešných uponáhľaných časoch, že majú veľké srdiečka a že sú  otvorené aj pre iných.

 

            Sme hrdí na takýchto žiakov a teší nás,  že v našich žiakoch je veľký potenciál  ľudskosti pre súčasné dni, ale aj pre budúcnosť.

 

            Želáme všetkým krásne veľkonočné sviatky a veríme, že v rodinách našich štedrých žiakov budú tieto sviatky krajšie o zážitok  z dobrého a  zmysluplného skutku.

 

PaedDr. Eva Pillárová

riaditeľka školy