Prejsť na obsah

1. 1. - František Knapík privítal rok 2010 i prvú novorodenú Košičanku

Niekoľko tisíc Košičanov vítalo nový rok 2010 pod holým nebom pri silvestrovskom programe, ktorý pripravilo mesto Košice na Hlavnej ulici pri Immaculate. Posledné sekundy roka 2009 odrátali spolu s primátorom mesta Košice Františkom Knapíkom.

„Želám všetkým Košičanom, aby naše mesto bolo pre vás aj v roku 2010 dobrým a šťastným domovom," poprial primátor návštevníkom centra tesne pred polnocou a silvestrovským ohňostrojom.

Viac informácií o programe Košického Silvestra na Hlavnej 2009:
http://www.kosice.sk/article.php?id=6779

Hneď na Nový rok navštívil František Knapík II. gynekologicko-pôrodnícku kliniku košickej Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura na Rastislavovej ulici, aby privítal prvého košického novorodenca roku 2010. Tým sa už v prvej minúte nového roka stala Danielka s mierami 3400 gramov a 50 centimetrov, ktorá sa narodila Košičanke Jane Mendzezofovej.

„Milí rodičia, srdečne gratulujem a prajem vám veľa lásky a trpezlivosti pri starostlivosti o vašu krásavicu a tiež, aby neostala dlho sama, aby sa mala s kým hrať,"
zaželal primátor k prvému bábätku mladým manželom z mestskej časti Západ. Obdaroval ich kyticou, detskými potrebami, hračkami pre malú slečnu a pridal aj 300 eur.

Podľa primára gynekologicko-pôrodníckej kliniky Ladislava Rosochu mamička zvládla spontánny pôrod dobre a bábätko je krásne. „Narodenie dcérky na 1. januára sme neplánovali, termín som mala ešte 25. decembra, ale tak vyšlo," usmievala sa šťastná, 20-ročná Jana Mendzezofová.