Prejsť na obsah

1.2. - Otvorené srdce pomáha doma i na Haiti

V nedeľu 31. januára 2010 sa vo Veľkej sále Historickej radnice mesta Košice uskutočnil slávnostný benefičný koncert pod názvom Otvorené srdce. Na koncerte vystúpila známa slovenská hudobná formácia – Fragile a sláčikový orchester Musica Iuvenalis, pod vedením dirigenta Igora Dohoviča, so sólistami opery Štátneho divadla v Košiciach Luciou Knotekovou (soprán) a Mariánom Lukáčom (barytón).

Hlavným bodom slávnostného programu bolo odovzdanie výťažku z primátorského punča trom vybraným subjektom a na návrh primátora mesta sa formou dobrovoľného vstupného odštartovala aj zbierka na pomoc obetiam ničivého zemetrasenia na Haiti.

Primátor Košíc František Knapík odovzdal symbolické šeky riaditeľke Detskej fakultnej nemocnice Ingrid Urbančíkovej v hodnote 5 435,496 eur, riaditeľovi neziskovej organizácie OÁZA - nádej pre nový život Petrovi Gombitovi v hodnote 4 076,622 eur a riaditeľovi Vysokošpecializovaného odborného ústavu geriatrického sv. Lukáša MUDr. Petrovi Pavlovovi tiež v hodnote 4 076,622 eur. Dovedna sa podarilo prostredníctvom predaja primátorského punču v priebehu uplynulých Vianoc vyzbierať rekordných 13 585 eur.

Aj Košičania so smútkom prijali správu o ničivom zemetrasení, ktoré postihlo jednu z najchudobnejších krajín sveta – Haiti. Na návrh primátora bola súčasťou tohto koncertu verejná zbierka na pomoc postihnutým zemetrasením na Haiti v podobe dobrovoľného vstupného. V rámci tejto zbierky sa v nedeľu vyzbieralo 370 eur. Tým sa však zbierka na pomoc Haiti nekončí. Záznam z benefičného koncertu odvysielala lokálna televízna stanica TV Naša v nedeľu a reprízu odvysiela dnes o 17. hodine a v utorok 2. februára v programe stanice TV Music Box o 16. hodine, pričom počas vysielania budú uverejnené kontaktné údaje, na ktoré je možné ďalej prispievať na pomoc obetiam zemetrasenia. Prispievať je možné už aj teraz:

● Na účet Slovenského červeného kríža je možné prispievať do 5. februára:
Fond Slovenského červeného kríža Ľudia ľuďom
Číslo účtu: 665555/0200
Variabilný symbol: 2010

● Pomôcť je možné aj formou darcovskej sms do konca februára prostredníctvom
Združenia Človek v ohrození:
Zašlite SMS v tvare DMS SOSHAITI (DMS medzera SOSHAITI) na číslo 877 v sieťach všetkých mobilných operátorov. Cena jednej DMS správy je 1 EUR. Viac o systéme DMS na www.darcovskasms.sk. Združenie Človek v ohrození získané prostriedky použije na posthumanitárnu pomoc obyvateľom Haiti. Viac na www.clovekvohrozeni.sk




zdroj: referát kultúry MMK
          TV Naša