Prejsť na obsah

1.2. - stav sa zlepšuje, mimoriadne voľno v školách nebude

Aj po dnešnom večernom zasadnutí mestského štábu zimnej údržby ostáva v platnosti druhý z troch stupňov zimnej údržby na území mesta Košice.

Spolu okolo 50 mechanizmov a celkovo približne 250 pracovníkov spoločnosti Kosit a mestských firiem (napr. Správa mestskej zelene, Dopravný podnik mesta Košice, Správa majetku mesta Košice) i mestských častí odstraňovalo dnes sneh z verejných komunikácií po víkendovej nádielke.

„Po dnešku možno konštatovať aj vďaka priaznivejšiemu počasiu stabilizáciu a zlepšenie situácie, ale stav ešte zďaleka nie je taký, aký by sme si želali. Pokračujeme preto so všetkými kapacitami, aby sme v rámci možností čo najviac zmiernili nepríjemnosti, ktoré príroda spôsobila Košičanom,"
zhodnotil primátor František Knapík.

MHD funguje podľa grafikonu a všetky vozidlá má vypravené. Hlavné dopravné ťahy sú v dobrom stave, dnes sa čistilo centrum mesta, odkiaľ sa postupne odvážal sneh, na sídliskách sa mechanizmy sústreďovali najmä na bočné ulice a pracovníci hlavne na zastávky MHD, sprejazdňovali sa vnútrosídliskové komunikácie a parkoviská a pokračovalo sa v čistení chodníkov. Práce realizované hlavne mechanizmami budú pokračovať aj počas dnešnej noci.

Po dnešných polročných prázdninách na základných školách už zajtra idú deti do škôl, keďže riaditelia mestských ZŠ mimoriadne voľno nevyhlásili.

Mesto prosí majiteľov, správcov a užívateľov nehnuteľností, aby zabezpečili schodnosť chodníkov priľahlých k týmto nehnuteľnostiam v súlade s VZN mesta č. 33 o zimnej údržbe. Samospráva taktiež upozorňuje majiteľov nehnuteľností najmä v centre mesta, aby v záujme ochrany chodcov odstránili zo svojich striech nebezpečný sneh a cencúle.

Štáb zimnej údržby opäť zasadne a aktuálnu situáciu vyhodnotí v utorok ráno.

Viac informácií:

http://www.kosice.sk/clanok.php?file=stale_informacie.htm
http://www.kosit.sk/