Prejsť na obsah

12.4. - mesto zriadilo kondolenčnú miestnosť v Historickej radnici

Predstavitelia Spolku Poliakov a ich priateľov na Slovensku a Mesto Košice si spoločne uctia pamiatku obetí sobotňajšej tragédie poľského lietadla na letisku v ruskom meste Smolensk.

Od dnešného popoludnia budú môcť aj občania a návštevníci Košíc podpísať kondolenčnú listinu v priestoroch Historickej radnice na Hlavnej ulici v Košiciach. Kondolenčné priestory budú prístupné dnes od 17. do 20. hodiny a v nasledujúcich dňoch až do termínu pohrebu najvyšších štátnych predstaviteľov Poľskej republiky vždy od 10. do 18. hodiny.

Minútou ticha si dnes uctili pamiatku tragicky zosnulých obetí pred svojim rokovaním aj poslanci košického mestského zastupiteľstva.

V súvislosti s tragickou udalosťou zaslal primátor Košíc František Knapík kondolenčný list s vyjadrením zármutku nad stratou prezidenta a jeho spolupracovníkov primátorom troch poľských partnerských miest - Rzeszowa, Katowíc a Krosna. Dovoľte mi, aby som Vám v mene všetkých Košičanov v tejto bolestnej chvíli vyjadril hlbokú a úprimnú sústrasť nad neopísateľnou stratou. Spolucítime s pozostalými obetí, s obyvateľmi Vášho mesta i s celým poľským národom a smútime nad tragickým osudom, ktorý zasiahol Vašu krajinu," uvádza sa v kondolenčom liste.