Prejsť na obsah

13.1. - primátor prijal starostov na novoročných stretnutiach

Starostov mestských častí Košíc a okolitých obcí prijal dnes na novoročných stretnutiach v Historickej radnici primátor mesta Košice František Knapík. V príhovore zdôraznil, že po roku 2009, poznamenanom dopadmi globálnej finančnej a hospodárskej krízy, nebude ani rok 2010 pre mestskú, miestne ani obecné samosprávy ľahší.

„Želám napriek tomu nám všetkým, aby aj vďaka dobrým rozhodnutiam samospráv bol tento rok pre ľudí predsa len lepší ako uplynulý, aby naši obyvatelia cítili, že sme tu pre nich, aby sme udržali kvalitu služieb pre občanov a aby sme zlepšovali podmienky pre ďalší rozvoj, keď už kríza doznie," adresoval primátor František Knapík starostom.

V diskusii so svojimi kolegami z okolia Košíc sa František Knapík okrem iného venoval témam, ako sú napríklad investície v meste, či projekt Európske hlavné mesto kultúry a jeho očakávané pozitívne efekty aj na obce v regióne, ale aj negatívny postoj mesta Košice k možnej ťažbe uránu v lokalite Jahodná – Kurišková a iniciatíva samospráv k zmene legislatívy, aby stanoviská obcí boli v konaní štátnych orgánov o povolení ťažby záväzné.