Prejsť na obsah

17.12. - Miro Šmajda bude mať skúšobňu v Kulturparku

Primátor mesta Košice František Knapík, jeho námestníci Mikuláš Čečko a Marek Vargovčák i zástupcovia neziskovej organizácie Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 na čele s riaditeľkou Zorou Jaurovou sa vo štvrtok 17. decembra osobne stretli s finalistom česko-slovenskej SuperStar, Košičanom Mirom Šmajdom, ktorý si pred nedeľňajším vyvrcholením tejto televíznej speváckej súťaže odskočil na jeden deň do Košíc.

Viceprimátor Marek Vargovčák a zástupcovia neziskovej organizácie Košice – EHMK 2013 najprv privítali Mira Šmajdu v kasárňach Kulturpark na Kukučínovej ulici. Následne ho v Historickej radnici prijal primátor František Knapík s oboma námestníkmi. Spolu s tímom EHMK pripravili košickému finalistovi SuperStar prekvapenie – oznámili mu, že mesto Košice ako Európske hlavné mesto kultúry 2013 poskytne Mirovi Šmajdovi a jeho kapele priestory pre skúšobňu práve v kasárňach Kulturpark.

„To je super, práve ste vyriešili náš najväčší problém, ktorým sú priestory na skúšanie. Kasárne sa mi veľmi páčia a teším sa, že v Košiciach vzniká takéto kultúrne centrum," reagoval Miro Šmajda.

„Sme radi, že sa vám v SuperStar darí a držíme vám vo finále palce. V Košiciach máme veľa talentov a aj v rámci projektu Európskeho hlavného mesta kultúry im chceme vytvárať lepšie podmienky, aby nemuseli odchádzať do Bratislavy či Prahy, ale aby svoju kariéru mohli odštartovať priamo odtiaľ, kde sú doma, z Košíc," povedal primátor František Knapík.

Ten ešte s Mirom Šmajdom absolvoval vo štvrtok aj spoločnú tlačovú konferenciu a nenechal si ujsť ani začiatok jeho podvečerného koncertu na Hlavnej ulici pri Immaculate, ktorým finalista SuperStar obohatil program Košických Vianoc.

Ďalšie informácie o EHMK:
www.kosice2013.sk