Prejsť na obsah

17.5. - reprezentační tréneri karate prevzali Cenu mesta Košice

Historická radnica mesta Košice sa v pondelok 17. mája 2010 stala miestom slávnostného odovzdania Ceny mesta Košice, ktorú dodatočne prevzala z rúk primátora mesta Františka Knapíka trojica Košičanov – reprezentačných trénerov karate. Primátor mesta vyjadril všetkým trom laureátom úprimné poďakovanie za špičkovú trénerskú činnosť a skvelé výsledky ich zverencov a zaželal im do ďalšej kariéry veľa úspechov.

Laureáti vyjadrili poďakovanie za ocenenie, ktoré považujú za významné povzbudenie, pretože karate je u nás považované za"menšinový šport" a teší ich, že mesto vníma aj toto športové odvetvie a dokáže ho oceniť.

Reprezentační tréneri František Kretovič, Július Valenta a Peter Bozogáň vychovali stovky športovcov, ktorí neskôr vo svojich profesiách ako lekári, právnici, učitelia využili najdôležitejšie hodnoty tohto športu – sebadisciplínu, poriadok, vzájomnú úctu. Tieto vlastnosti im boli užitočné aj v osobnom živote. Laureáti pozvali primátora mesta na aktuálne podujatia ich športového klubu.


Mestské zastupiteľstvo v Košiciach
u d e l i l o
CENU MESTA KOŠICE

za dlhoročnú výchovu úspešných reprezentantov Slovenskej republiky a vzornú reprezentáciu Slovenska a mesta Košice kolektívu reprezentačných trénerov SR v športovom karate. Ocenení páni František Kretovič, Július Valenta a Peter Bozogáň sú reprezentační tréneri Slovenskej republiky.

Pán František Kretovič je predsedom komisie štátnej reprezentácie Slovenskej republiky v športovom karate kadetov a juniorov, Július Valenta je zodpovedný za výchovu mladých karatistov, Peter Bozogáň vychováva a vedie reprezentantov Slovenska v športovom zápase – kumite.

Okrem iných, nie menej hodnotných výsledkov, dosiahli títo páni v roku 2009 na Majstrovstvách Európy EKF v Paríži doteraz najlepší výsledok v dejinách tohto športu, keď sa ich zverenci z Paríža vrátili na Slovensko s dvomi zlatými, tromi striebornými a dvomi bronzovými medailami.

Ocenení tréneri reprezentovali v čase konania slávnostného ceremoniálu udeľovania cien mesta 7. mája 2010 mesto Košice a Slovensko na majstrovstvách Európy v Grécku. Z tohto dôvodu im bolo ocenenie odovzdané primátorom mesta Košice Františkom Knapíkom dodatočne.