Prejsť na obsah

18.11.- PointPark v Košiciach je oficiálne otvorený

PointPark Properties (P3) - medzinárodný prevádzkovateľ a developer moderných logistických parkov v Európe a partnerská spoločnosť INVA Group dnes (18.11.2010) za účasti primátora mesta Košice oficiálne odprezentovali budúcim klientom a obchodným partnerom logistický park PointPark Košice. Svojím zameraním, ponukou výstavby hál na kľúč a následným prenájmom priestorov prináša tento projekt do východoslovenskej oblasti potenciál pre mnohé logistické a industriálne spoločnosti.
PointPark Košice sa rozprestiera na rozlohe 13 ha, v troch halách s celkovou ponukou 66.066 m2 distribučných priestorov najvyššej kvality A. Územie, na ktorom sa park nachádza leží v strategickej priemyselnej a tranzitnej oblasti Košice - Šaca, v bezprostrednej blízkosti priemyselného parku IPSA a areálu US STEEL. Prvá hala by v PointParku Košice mala stáť už v roku 2011.

„Košice vnímame ako významnú obchodnú križovatku a veríme, že ich potenciál ešte viac posilní po dobudovaní diaľničného spojenia so západom krajiny a tiež vybudovaní plánovanej rýchlostnej cesty. Rozšírenie aktivít na východ Slovenska a otvorenie Pointparku Košice považujeme za významný krok vzhľadom na silnejúci dopyt po moderných logistických halách v tomto regióne," dôvodí Peter Bečár, výkonný riaditeľ P3 pre Českú a Slovenskú republiku.

Sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať takého významného, expandujúceho developera. Nie len pre výšku investície a počet potenciálnych pracovných miest, ale zároveň verime, že táto investícia nieje v našom regióne posledná. Predpokladáme príchod ďalších výrobných i obchodných spoločností a vďaka tomu aj ďalší rozvoj mesta a jeho okolia," konštatuje František Knapík, primátor mesta Košice, ktorý sa zúčastnil slávnostného otvorenia PointParku v Košiciach.

Zdroj: PointPark Properties, s.r.o.