Prejsť na obsah

19.4. - počas Dňa narcisov vyzbierali vyše 39 tisíc eur

Už 14. ročník Dňa narcisov a v meste Košice navyše aj 10. ročník iniciatívy košických galérií, múzeí a knižníc pripravila Liga proti rakovine (LPR) pobočka Košice v piatok minulý týždeň. „Počas Dňa narcisov rozdávali v mestách a obciach Slovenska dobrovoľníci Ligy proti rakovine za dobrovoľný príspevok živé, resp. symbolické umelé narcisy. Tento rok to bolo viac ako 15 500 dobrovoľníkov, prevažne študentov, ktorí boli označení visačkou s registračným číslom, rovnako bola označená aj škatuľka na finančné príspevky. Spolu sme v tento deň v uliciach Košíc vyzbierali viac ako 39 tisíc, čo je viac ako vlani, kedy sa na území mesta Košice vyzbieralo 38 780 eur a je to viac aj ako v roku 2008. Každý, kto zakúpením narcisu v uliciach nášho mesta podporil ľudí trpiacich na onkologické ochorenie, mohol bezplatne navštíviť košické múzeá, galérie a knižnice." informovala predsedníčka košickej pobočky Ligy proti rakovine Doc. MUDr. Mária Wagnerová, CSc.

Do rozdávania narcisov sa v poobedňajších hodinách zapojil aj primátor mesta Košice Ing. František Knapík. „V dnešný deň sú Košice práve vďaka týmto jarným kvetom, ktorých farba je aj farbou mesta, nielen krajšie, farebnejšie, ale najmä solidárnejšie. Rád by som sa pri tejto príležitosti poďakoval všetkým, ktorí túto ušľachtilú činnosť v našom meste organizujú už 14 rokov a tiež vám- dobrovoľníci, ktorí oslovujete neúnavne celý deň v uliciach Košíc okoloidúcich o príspevok a v neposlednom rade hlavne vám všetkým, ktorí ste dnes podporili túto jedinečnú verejno-prospešnú finančnú zbierku, organizovanú Ligou proti rakovine a vyjadrili, tak spolupatričnosť a podporu všetkým onkologickým pacientom," uviedol počas Koncertu vďaky primátor mesta Košice Ing. František Knapík.

Ak ste sa nestihli v piatok zapojiť do Dňa narcisov môžete, tak urobiť stále do 20. apríla 2010 zaslaním akýmkoľvek dobrovoľného príspevku: na účet zbierky č. 2629740400/1100 alebo zaslaním ľubovoľnej SMS v hodnote 1 euro na číslo 848. Vyzbierané finančné prostriedky vracia Liga proti rakovine späť verejnosti vo forme financovania programov a projektov na podporu onkologických pacientov i širokej verejnosti, ku ktorým patria: Centrá pomoci Ligy proti rakovine v Bratislave a v Košiciach, Linka pomoci na t. č. 02/52 96 51 48, ubytovacie zariadenie pre rodičov hospitalizovaných detských onkologických pacientov v Bratislave a Košiciach, rekondičné pobyty pre dospelých onkologických pacientov, tábory pre detských onkologických pacientov, edukačné a informačné materiály pre širokú verejnosť, vzdelávanie mladej generácie v oblasti prevencie vo forme projektu Onkologická výchova. Nezanedbateľná je i podpora zdravotníckych a nemocničných zariadení, hospicov či paliatívnych oddelení nemocníc prostredníctvom financií, venovaných na prístrojové vybavenie i podpora klinických a výskumných projektov. O výnose a použití finančných prostriedkov vyzbieraných počas Dňa narcisov sa môžete informovať počas celého roka na webovej stránke www.lpr.sk, prostredníctvom inzercie i letáčikov. V prípade potreby je možné na tel. č. : 055/62 562 34 kontaktovať každý pondelok aj Linku pomoci v Košiciach.

Zdroj: referát marketingu MMK