Prejsť na obsah

2.2. - druhý stupeň trvá, predpoveď počasia je nepriaznivá

V priebehu dnešného dňa boli v teréne nasadené všetky aktuálne dostupné kapacity, spolu okolo 50 mechanizmov a celkovo približne 250 pracovníkov spoločnosti Kosit, mestských podnikov a mestských častí. MHD premávala bez väčších komplikácií, hlavné dopravné ťahy sú zjazdné.

Mechanizmy naďalej rozširovali niektoré hlavné i vnútrosídliskové komunikácie a odvážali sneh najmä z ulíc v centre mesta. Pracovníci pokračovali v ručnom čistení zastávok MHD, schodov a chodníkov. V mnohých prípadoch komplikujú čistenie bočných ciest zaparkované vozidlá.

„V prácach prostredníctvom plného nasadenia mechanizmov sa naďalej nepretržite pokračuje aj dnes v noci. Mesto v spolupráci so spoločnosťou Kosit, mestskými podnikmi a mestskými časťami robí maximum, aby sa situácia čo najskôr zlepšila. Ďakujeme Košičanom za toleranciu a trpezlivosť i za každú aktívnu občiansku pomoc,"
uviedol primátor mesta Košice František Knapík.

Na prioritných komunikáciách - trasách MHD a hlavných dopravných ťahoch - je zabezpečená zjazdnosť. Situácia na ostatných komunikáciách sa postupne zlepšuje, zatiaľ ešte nie je taká, akú by sme si želali. Práce máme ešte dosť a aj vzhľadom na avizovaný ďalší možný nepriaznivý vývoj počasia v najbližších dňoch sa zatiaľ ponecháva v platnosti druhý stupeň zimnej údržby - naďalej je potrebné zvýšené úsilie pri realizácii zimnej údržby," informoval primátor František Knapík.

Mesto prosí majiteľov, správcov a užívateľov nehnuteľností, aby zabezpečili schodnosť chodníkov priľahlých k týmto nehnuteľnostiam v súlade s VZN mesta č. 33 o zimnej údržbe. Samospráva taktiež upozorňuje majiteľov nehnuteľností najmä v centre mesta, aby v záujme ochrany chodcov odstránili zo svojich striech nebezpečný sneh a cencúle.