Prejsť na obsah

2.2. - v teréne sú naďalej všetky kapacity, trvá druhý stupeň

Naďalej je v teréne spolu okolo 50 mechanizmov a celkovo približne 250 pracovníkov spoločnosti Kosit, mestských podnikov a mestských častí. MHD premáva bez väčších problémov, hlavné dopravné ťahy sú zjazdné.

Pokračuje sa v rozširovaní hlavných ťahov a odbočovacích pruhov, v čistení zastávok MHD, komunikácií pri základných a materských školách, chodníkov a vnútrosídliskových ulíc a postupne sa odváža odhrnutý sneh. V mnohých prípadoch komplikujú čistenie bočných ciest zaparkované vozidlá.

„Naďalej pokračujeme v postupnom čistení mestských komunikácií aj v priebehu dnešného dňa so všetkými kapacitami. O prípadnom prehodnotení druhého stupňa zimnej údržby rozhodneme na ďalšom zasadnutí štábu dnes večer,"
informoval primátor mesta Košice František Knapík po dnešnom rannom zasadnutí štábu zimnej údržby.

Mestská polícia riešila od začiatku tohto týždňa cca 50 priestupkov na úseku zimnej údržby, keď majitelia, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností nezabezpečili schodnosť chodníkov priľahlých k ich nehnuteľnostiam. Okrem toho od včerajšieho večera upozornila mestská polícia na cca 70 prípadov nebezpečných snehových previsov alebo cencúľov na strechách nehnuteľností. Ich majitelia boli vyzvaní na ich odstránenie a takéto prípady sú oznamované aj Hasičskému a záchrannému zboru.

Mesto prosí majiteľov, správcov a užívateľov nehnuteľností, aby zabezpečili schodnosť chodníkov priľahlých k týmto nehnuteľnostiam v súlade s VZN mesta č. 33 o zimnej údržbe. Samospráva taktiež upozorňuje majiteľov nehnuteľností najmä v centre mesta, aby v záujme ochrany chodcov odstránili zo svojich striech nebezpečný sneh a cencúle.