Prejsť na obsah

2.9.- Primátor mesta otvoril školský rok na Základnej škole na Kežmarskej ulici

Primátor mesta Košice František Knapík a vedúca Oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice Helena Jeníková otvorili školský rok na Základnej škole Kežmarská 28.
Leto a prázdniny sú neodvratne za nami. Verím, že ste si všetci dobre oddýchli a do nového školského roku načerpali dostatok síl do ďalšej spoločnej práce. Vzdelanie má veľký význam. Svet okolo nás sa rýchlo mení, očakáva ľudí samostatných, schopných vedieť použiť vedomosti, rýchlo získať nové informácie. K tomu potrebujete mať solídne základy vzdelania, potrebujete vedieť využívať nové informačno-komunikačné technológie a samozrejme ovládať cudzie jazyky. A to sa Vám na tejto základnej škole iste podarí. Zaželajme si spoločne, aby sa nám tento školský rok vydaril, aby sme boli v jeho závere spokojní s dosiahnutými výsledkami,"- uviedol pri otvorení školského roka primátor mesta František Knapík.
 
Základná škola Kežmarská 28 je zameraná na vyučovanie cudzích jazykov. V školskom roku 2009/2010 mala 632 žiakov a patrí medzi najväčšie školy v Mestskej časti Košice – Západ. Škola úspešne implementuje projekt schválený v rámci operačného programu Vzdelávanie a spolu s ďalšími siedmimi základnými školami a jednou materskou školou má schválený projekt podaný mestom Košice v rámci Regionálneho operačného programu (ROP). Prostredníctvom získaných finančných prostriedkov z ROP prebehne na škole kompletná rekonštrukcia a zároveň sa aj zvýši jej vybavenosť, skvalitní a zmodernizuje výchovno-vzdelávací proces. Prostredníctvom projektu budú zariadené a vybavené odborné učebne chémie, fyziky a informatickej výchovy a informatiky. Rekonštrukcia a modernizácia zariadení prebieha od v roku 2010 do roku 2011.
Aj ďalší z vedenia magistrátu sa zúčastnili na otvorení školského roka
Riaditeľ Magistrátu mesta Košice Marek Kolárčik a Ivan Šulek- vedúci referátu športu a mládeže oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice pozdravili pri príležitosti otvorenia školského roka 2010/2011 žiakov Základnej školy Požiarnická 3. Škola v školskom roku 2009/2010 mala 474 žiakov a patrí medzi úspešné školy v rôznych súťažiach a olympiádach. V uplynulom školskom roku bolo pri Základnej škole Požiarnická 3 zriadené Školské stredisko záujmovej činnosti a škola sa venuje športovo nadaným žiakom v spolupráci s TJ Lokomotíva. Zástupca riaditeľa Magistrátu mesta Košice Richard Dlhý navštívil prvú súkromnú základnú školu a Súkromné gymnázium Dneperská 1, Košice, ktorá sa nachádza v MČ Košice – Nad Jazerom.
Školský rok 2010/2011 sa začal na všetkých školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta
Predpokladaný počet žiakov na základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice je 17013 žiakov (presné číslo bude známe až po zbere údajov k 15.9.2010) V minulom školskom roku navštevovalo mestské školy 16 969 žiakov. Po zápise žiakov do 1. ročníka bol počet zapísaných prvákov pre školský rok 2010/2011 2106 žiakov. Definitívny stav prvákov bude známy koncom septembra.
V nastávajúcom školskom roku 2010/2011 v materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice je predpokladaný počet zapísaných detí 5340. Presný počet detí bude známy až po zbere údajov k 15.9.2010. V prevádzke bude v nastávajúcom školskom roku 249 tried. S cieľom uspokojiť potreby rodičov budú v školskom roku 2010/2011 otvorené tri nové triedy a to na MŠ Miškovecká 20, MŠ Nešporova 28 a MŠ Kalinovská 9.

Viac informácií na http://www.kosice.sk/article.php?id=8346