Prejsť na obsah

20. 7. - primátor otvoril Letné shakespearovské slávnosti

Tretí ročník Letných shakespearovských slávností v Košiciach slávnostne otvoril v pondelok večer pri Dolnej bráne na divadelnom pódiu pod holým nebom primátor František Knapík, ktorý nad podujatím prevzal záštitu. Od pondelka do stredy majú Košičania a priaznivci divadla z celého regiónu možnosť vidieť komédiu Williama Shakespeara „Ako sa vám páči", ktorú režíruje Emil Horváth a hrajú v nej Marián Labuda st., Martin Dejdar, František Výrostko, Tomáš Pavelka, Ján Teplý ml., Marián Labuda ml., Soňa Norisová či Danica Jurčová.

„Mám radosť, že toto jedinečné podujatie sa udomácnilo v našom meste. Taktiež ma teší, že pódium pri Dolnej bráne, tento historicky výnimočný a pôsobivý priestor v Košiciach, ožíva počas príjemných letných večerov vzácnym divadelným umením," uviedol v príhovore primátor František Knapík.

Česko-slovenské Letné shakespearovské slávnosti vznikli v 90. rokoch. Patria k najstarším a najväčším divadelným festivalom pod holým nebom v rámci celej Európy. V Bratislave hrajú divadelné predstavenia Williama Shakespeara na hrade, vo Zvolene na zámku. V Česku sa konajú v Prahe, Brne a Ostrave. Aktuálny 3. ročník Letných shakespearovských slávností v Košiciach je súčasťou prebiehajúceho Košického kultúrneho leta.

Jeho program nájdete na adrese:

http://www.kosice.sk/article.php?id=3496.