Prejsť na obsah

21. 1. - Košičania môžu pomôcť obyvateľom Haiti

Aj v našom meste sme so smútkom prijali správu o ničivom zemetrasení, ktoré postihlo jednu z najchudobnejších krajín sveta – Haiti. Práve takéto situácie dokážu ľudí spájať v úsilí pomôcť postihnutým a pozostalým po obetiach. Mesto Košice chce prispieť k zmierneniu následkov tohto nešťastia.

V nedeľu 31. januára 2010 o 17.00 hod. sa v Historickej radnici na Hlavnej ulici č. 59 v Košiciach uskutoční koncert Otvorené srdce pri príležitosti odovzdania výťažku z vianočného charitatívneho punču košickým zariadeniam (Vysokošpecializovaný odborný ústav geriatrický sv. Lukáša, OÁZA - nádej pre nový život a Detská fakultná nemocnica). Na koncerte vystúpi známa slovenská hudobná formácia – Fragile a sláčikový orchester Musica Iuvenalis so sólistami opery Štátneho divadla v Košiciach.

Na návrh primátora bude súčasťou tohto koncertu verejná zbierka na pomoc postihnutým zemetrasením na Haiti v podobe dobrovoľného vstupného.

„Veríme, že Košičania otvoria svoje srdcia, naše pozvanie na koncert prijmú a pripoja sa i touto cestou k miliónom ľudí na celom svete, ktorí chcú zmierniť utrpenia a bolesť obyvateľov Haiti," vyjadril sa primátor mesta Košice František Knapík.

Súvisiace informácie:
Peniaze z primátorského punču pomôžu trom subjektom - http://www.kosice.sk/article.php?id=6880

Plagát ku koncertu Otvorené srdce - v prílohe vpravo hore.