Prejsť na obsah

25.9.2005 BEH O SRDCE

Keď niekomu na niečom záleží, hovorí sa, že „beží o dušu". Poslednú septembrovú nedeľu budeme „bežať o srdce". Podľa Svetovej federácie srdca si v tento deň pripomíname Svetový deň srdca. Beh o srdce pripravila Flora pre všetkých, ktorí myslia na svoje zdravie a záleží im na prevencií kardiovaskulárnych ochorení.

Podujatie Beh o Srdce, určené pre rodiny a širokú verejnosť, je smerované k zvýšeniu povedomia verejnosti ako možno predchádzať srdcovo-cievnym ochoreniam a oboznámeniu sa s rizikovými faktormi, ktoré tieto ochorenia spôsobujú. Srdcovo-cievne ochorenia sú v súčasnosti najčastejšou príčinou úmrtia a verejnosť si často túto skutočnosť neuvedomuje, alebo skôr nechce pripustiť. Je to o to smutnejšie, lebo chorobám srdca a náhlym cievnym príhodám môžeme predchádzať zdravým pohybom na čerstvom vzduchu, správnou telesnou hmotnosťou, pravidelným meraním krvného tlaku a cholesterolu, prostredím bez tabaku a v neposlednom prípade i zdravou vyváženou stravou. A preto pri tejto príležitosti chceme do troch Slovenských miest vniesť atmosféru príjemnej zábavy a oboznámenie sa s rizikom nedodržiavania zdravého životného štýlu.

Príďte aj vy. S celou rodinou. Možno si trošku zabehnete, deti sa budú zabávať, poradíte sa o zdraví, pohovoríte s odborníkmi, vyhráte odmeny. Potešte svoje srdce, prežite deň plný zábavy s ľuďmi, ktorých máte radi.

Podujatie „Beh o Srdce"
25. septembra 14:00 - 18:00
Košice, Hlavná ulica – Dolná Brána

Atmosféra podujatia sa bude niesť v duchu detských hier, príjemnej zábavy a rôznych súťaží určených pre rodiny s deťmi. Jednou zo súťaží bude aj beh na krátku trať pre celú rodinu, pri ktorej určite získate to najpríjemnejšie, dobrú náladu a nezabudnuteľnú zábavu. Na námestiach budú tiež umiestnené stánky Floraporadní – kde si verejnosť bude môcť dať zmerať cholesterol, krvný tlak a telesný tuk, a kde bude tiež odborníčkami poskytnuté bezplatné poradenstvo o zdravej výžive spojené s ochutnávkou rastlinných tukov Flora. Ďalšími aktivitami budú sprievodné atrakcie určené najmä pre deti , ktoré sa v Banskej Bystrici budú niesť v historickom duchu. Malí rytieri si budú môcť vyskúšať sek mečom na presnosť, či hod palcátom do diaľky, pre malé princezné zas bude pripravený hod venčekom na meč, či hod loptičkou do prilby. Samozrejme nebudú chýbať ani chodúle, či maľovanie na tvár, živé vstupy moderátora, reprodukovaná hudba a rozdávanie rôznych informačných materiálov. Pokiaľ chcete prežiť príjemný deň v kruhu rodiny a blízkych a spojiť príjemné s užitočným, príďte a aktívne sa zapojte do podujatia Beh o Srdce.

Podujatie majú pod patronátom primátor mesta Košíc Zdenko Trebuľa, Úrad verejného zdravotníctva SR a Slovenská liga za prevenciu a liečbu kardiovaskulárnych ochorení Srdce Srdcu. Mediálny partner Slovenský rozhlas.

Plagát k akcii